≫ 

Javila sam se na oglas koji je sablaznio Beograd: Evo ko stoji iza "usluga krađi" (FOTO)

Interesovanje ne manjka jer je dobar broj papirića s brojem telefona na koji se može naručiti ova usluga, već otcepljen

  • 4

Na društvenim mrežama osvanuo je status koji su korisnici velikom brzinom počeli da dele jer takvo nešto nikada nije viđeno do sada! Okačena je fotografija na kojoj se vidi nalepljen oglas na banderi u Beogradu u kome nude usluge krađe sa sve brojem telefona na koji se to može naručiti.

Dobra vest za penzionere: Domovi za stare od jula besplatni za najugroženije

Mi u redakciji gledali smo u čudu, posle koga je nastupio osmeh neverice, kao verovatno i kod svih ostalih koji su oglas videli, što uživo, što na Fejsbuku.

Interesovanje ne manjka jer je dobar broj papirića s brojem telefona na koji se može naručiti ova usluga, već otcepljen.

Iako nisam očekivala da će se bilo ko javiti, što se u prva dva poziva i dogodilo, i da ću čuti bilo šta razumno, desilo se novo iznenađenje - za nevericu!

Javio se uplašeni ženski glas koji mi je potvrdio da sam dobro videla i da oni jesu okačili oglas s takvim sadržajem. Naravno, želela je da ostane anonimna, ali i da ispriča šta se krije iza njihove reklame koja je osvanula na banderama po prestonici.

- Mi smo anonimna organizacija koja postoji nešto više od dva meseca. Postojimo s' idejom da je osnovno ljudsko pravo - pravo da se jede i da ono ne sme biti ograničeno nečijim nemogućnostima - izgovorila je gotovo u dahu devojka koja kaže da ima 20 godina, ali i da pored nje u organizaciji ima i dece i odraslih.

Gotovo istom brzinom izdeklamovala je i da u Srbiji ima 700.000 gladnih od čega 10.000 dece, a samo jedna narodna kuhinja koja radi u okviru crkve, te da to nikako nije dovoljno da zadovolji potrebe svih gladnih i da su zato oni tu...

Još genijalnije je to šta oni, u stvari, rade.

- Namerno smo oglas osmilili tako da privučemo pažnju, pa kada nam se ljudi jave i čuju da skupljamo pomoć za gladne, često nam doniraju novac koji mi onda damo onima kojima treba. Nažalost, problem ne možemo trajno da im rešimo, samo jednokratno, tako da ono što traže, tad i dobiju - dodaje devojka.

Prosjak Foto: A. Nalbantjan

Na isti broj, javljaju se i oni koji trebaju pomoć i oni koji doniraju sredstva, mada gladni za njih uglavnom znaju. Do daljeg je tako, posle će videti...

Zanimljivo je da su ideju dobili od Ja mango grupe u Španiji, koja je zaista krala za nemoćne i čak u te svrhe osmislila posebnu torbu koju nije mogao da registruje ni jedan detektor u radnji.

Nisam saznala da li u želji da pomognu najugroženijima članovi ove grupe zaista i posegnu za namirnicama koje potom ne plate, ali nemam dilemu da im je cilj vredan svake pohvale. Robin Hud i družina bi sigurno bili ponosni na ovu grupu.

Narodna kuhinja Foto: Telegraf

VIDEO Beskrupulozni lopov! Karton pića sakrila pod haljinu, kamera sve snimila:

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    13. avgust 2018 | 18:01

    21. vek, tehnologija, ekonomija, poljoprivreda, sve u ekspanziji, a još uvek ima gladnih.Tuga je to, pregolema.

  • Miša

    13. avgust 2018 | 19:37

    Sve pohvale ovoj grupi.

  • Marijana

    13. avgust 2018 | 19:33

    Svaka cast na inicijativi. Kreativno i dobro osmisljeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA