≫ 

Počela rekonstrukcija Trga Republike (kraj radova 16. oktobra 2019): Evo šta će sve promeniti za 420 dana (FOTO)

Trg republike će biti formiran kao pravi gradski trg, biće postavljene granitne ploče, uklonjene žardinjere koje smetaju, kao i oko 150 fizičkih prepreka na samom trgu - rekao je Vesić

  • 50

Radovi na rekonstrukciji centralnog gradskog trga, Trga republike, počeli su danas, a njihova vrednost je 922 miliona dinara. Radovi će trajati 420 dana, a izvodiće se u dve faze, prva do 1. marta naredne godine, kada će se uređivati sam trg, i druga, nakon toga.

Vesić uručio građevinsku dozvolu za izgradnju "Dedinja 2", Bojić najavio - U ovoj bolnici liste čekanja odlaze u prošlost (FOTO)

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić u prvoj fazi, do 1. marta saobraćaj će se odvijati nesmetano, ali će u drugoj biti privremeno zaustavljan, kako budu tekli radovi.

- Trg republike će biti formiran kao pravi gradski trg, biće postavljene granitne ploče, uklonjene žardinjere koje smetaju, kao i oko 150 fizičkih prepreka na samom trgu - rekao je Vesić novinarima.

Vesić pred novinarima - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je pojasnio da radovi neće obuhvatiti samo trg, već i Makedonsku ulicu do Doma omladine, Kolarčevu skoro do početka Terazija, Francusku ulicu ispod Narodnog pozorišta, kao i Vasinu do zgrade Narodnog muzeja.

Biće formirano nekoliko novih drvoreda, duž Kolarčeve, Makedonske, kao i prema "Staklencu", što će, kaže, biti uvod u izgradnju zgrade Opere i Baleta, koji će se naći na mestu sadašnjeg tržnog centra.

Vesić obilazi početak radova - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Takođe, na trgu će drugačijim kamenom biti obeležena dva mesta - prostror gde se nalazila čuvena Stambol kapija, kao i mesto gde su sahranjeni Crvenoarmejci, koji su oslobađali Beograd, a čiji su posmrtni ostaci prebačeni na Groblje oslobodilaca Beograda.

Vesić je podvukao da će se raditi 24 sata, a da će građani moći da vide kako teku radovi u svakom momentu na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište, jer su na gradilištu postavljene kamere.

Vesić u obilasku početka radova - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Očekujem da kompanija 'Štrabag', koja je dobila posao, uradi sve na vreme. Oni imaju veliko iskustvo, a ovde je sve pod zaštitom - rekao je Vesić.

Inače, radiće se 24 sata, a građani će moći da vide kako teku radovi u svakom momentu na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište, jer su na gradilištu postavljene kamere.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    22. avgust 2018 | 14:10

    Sve pohvale za gradsku vlast. U Beogradu se nikada vise nije radilo i gradilo. Nas Beograd je sve lepsi i uredjeniji grad.

  • paramonte

    22. avgust 2018 | 19:16

    Glavni grad i treba da ima cime da se ponosi.

  • paramonte

    22. avgust 2018 | 19:16

    Trg ce zasijati u novom svetlu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA