≫ 

Uhapšen prevaranat: Lažno se predstavljao kao jedan od direktora "Beograda na vodi" (FOTO) (VIDEO)

MUP poziva građane koja su na bilo koji način bili u kontaktu sa V. J. ili su oštećeni da se jave na 011-3540-231 ili na mejl vtk@mup.gov.rs

  • 5

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su V. J. (61), zbog sumnje da je, lažno se predstavljajući kao Andrej Kamaraš, finansijski direktor kompanije "Al Maabar Investments - LLC", koja posluje u okviru projekta "Beograd na vodi", oštetio veći broj kompanija u Srbiji.

Uhapšeni dileri u Nišu: Puna kuća droge i oružja, a uz njih sveska sa listom dužnika

U saradnji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, a na osnovu informacija Bezbednosno - informativne agencije, V. J. je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela prevara i falsifikovanje isprave.

Policija sumnja da je koristio slovački pasoš na ime Andrej Kamaraš, Foto: MUP

Sumnja se da je V. J. tokom dužeg vremenskog perioda, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, stupao u kontakt sa većim brojem pravnih lica sa teritorije Republike Srbije, kojima je lažno nudio mogućnost plasmana njihove robe na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko kompanije "Al Maabar Investments – LLC“, sa sedištem u Abu Dabiju.

KORISTIO I LAŽNU VEB STRANICU

Kako se sumnja da bi oštećene doveo u zabludu, osumnjičeni je izradio lažnu veb stranicu www.almmaab.com, koja svojim grafičkim izgledom liči na veb prezentaciju kompanije "Al Maabar Investments – LLC", na kojoj je ostavio imejl adresu, preko koje je komunicirao sa oštećenim kompanijama. Sumnja se i da je V. J. sačinjavao falsifikovanu poslovnu dokumentaciju, overavao je lažnim pečatom kompanije koji je sam izradio i na taj način dovodio u zabludu odgovorna lica većeg broja kompanija u Srbiji.

SVI OŠTEĆENI DA SE JAVE MUP-U

Postoji sumnja da je V. J. koristio i falsifikovani pasoš Republike Slovačke na ime Andrej Kamaraš.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koja su na bilo koji način bili u kontaktu sa V. J. ili su oštećeni da se jave na telefon 011-3540-231 ili na mejl Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala vtk@mup.gov.rs.

VIDEO: Uhapšen lekar iz Užica zbog primanja mita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kulovic Mirko i Putanovic Vesna

    31. avgust 2018 | 16:27

    Lazovi na sve strane,sta je tu novo????

  • Milos

    31. avgust 2018 | 19:44

    Ko god da je ovoj spodobi pare, ne zasluzuje sa mu se iste vrate.... Ovog samo tesko retardirana osoba moze da gleda kao direktora... Plus na sve koha budala treba da budes da ga ne proveris.... Vecina tih para je nelegslno stecena zato su ih i ti polumozgovi davali tek tako... Mislite o tome

  • Loki

    31. avgust 2018 | 16:20

    Nepostoji ozbiljan direktor sa bradom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA