≫ 

Završava se uređenje Platoa Milana Mladenovića, uskoro konkurs za spomen-obeležje

- Dom omladine Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, raspisati tokom jeseni umetnički konkurs za idejno rešenje spomen-obeležja - izjavio je Goran Vesić

  • 2

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da se završava uređenje Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda pa do Nušićeve ulice, te da u drugoj polovini oktobra predstoji sadnja drveća na ovom prostoru.

Za radost dece: Obnovljena igrališta i tereni u Bloku 70a (FOTO)

- Ovako treba da izgleda plato u centru grada. Naši prethodnici dali su ovom platou ime po Milanu Mladenoviću, ali nisu uradili ništa da ga urede. To je bio trotoar sa kioscima i skoro sakrivenom tablom sa Mladenovićevim imenom - izjavio je Vesić.

Danas je to, kako je rekao, pravi trg koji će biti potpun kada na njemu bude postavljeno spomen-obeležje Milanu Mladenoviću.

On je naglasio da će Dom omladine Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, raspisati tokom jeseni umetnički konkurs za idejno rešenje spomen-obeležja Milanu Mladenoviću.

Verujem da će ovaj konkurs biti izazov mladim umetnicima da učestvuju na njemu-Foto: Marko Jovanović

- Verujem da će ovaj konkurs biti izazov mladim umetnicima da učestvuju na njemu - ocenio je zamenik gradonačelnika.

VIDEO: I oko Marakane se sređuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    11. septembar 2018 | 16:13

    A ko je Milan Mladenović??? Po čemu je poznat???

  • xyz

    11. septembar 2018 | 19:18

    Treba slaviti i pamtiti one kojima se može odati priznanje i za lik i za delo. Delo frontmena grupe EKV je nesporno. Ali lik ovisnika nikako nije za divljenje i uzor. I danas volim da slušam EKV, ali mislim da je spomenik suvišan momenat i davaće pogrešne poruke mladim ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA