Ko je žarkovački čitač? Svi negde žure i jure, a ovaj čovek svaki dan sedi ispod bilborda i čita (FOTO)

On ne odustaje od korisnog utroška vremena dok motri na prodavnicu

  • 5

Buci autobusa i automobila i ljudima koji jurcaju usred nedelje u Žarkovu prkosi jedan stariji gospodin.

Spas od još toplih sunčevih zraka on mesecima traži u senci bilborda, i retki su prolaznici kraj stajališta Braće Vučković i putnici koji čekaju autobus koji ga nisu uočili. Smešten na drvenoj hoklici na zelenom ostrvu ni ne meškolji se mnogo, a opet odudara. Završivši sa doručkom on otvara novine, pali cigaretu i sedi udubljen nasuprot belom pekarskom kombiju koji proleće i punom autobusu školaraca zagnjurenih glava u telefone.

Sergej je proputovao svet, a opljačkali su ga samo u Beogradu: Sada moli lopove da mu vrate ranac, jer je unutra ceo njegov život (FOTO)

Iz daleka čini se da se kroz sitna štamapna slova snalazi lupom, ali izbliza shvatate da je žarkovački čitač morao da se dovija sasvim drugim izumom - igrom slučaja primoran je da koristi prepolovljene naočare, tačnije levo staklo koje i dalje visi sa uništenog rama.

Lepo vreme, radni dan i korisna rutina Foto: Telegraf

- Imao sam naočare koje sam ostavljao ispod bilborda, al' mi ih barabe ukraše - objašnjava nam.

Međutim, kada ga ne zateknete na starom, proverenom mestu, ne znači da je odustao od pisane reči. Poput zadubljenog bibliotekara u mirovanju, odjednom hitro ustaje čim uoči "jednim okom" da ima posla, u njegovom slučaju mušteriju zainteresovanu za proizvod poput asure.

Foto: Telegraf

- Čitam sad uglavnom novine, kratim dan dok prodajem trsku tu prekoputa. Šta ja znam, osim novina, od knjiga voleo sam da čitam i kaubojske romane  - ispričao nam je žarkovački čitač, ali ne želeći da otkriva više o sebi i vraća se u svoj uobičajen dan u kom deluje kao jedna od skulptura Ogista Rodena, brat blizanac čuvenom Misliocu.

Lakše ga trgne zainteresovani kupac nego zvono starog modela mobilnog telefona, skoro nepotrebnog.

(Telegraf.rs/M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA