U Kini će biti potpisana dva veoma važna ugovora za Beograd, Vesić najavljuje: Pored obilaznice, stižu i novi električni autobusi

- Potpisivanje ugovora u Kini je velika pobeda Srbije i dokaz da će se ostvariti ono što je predsednik Vučić najavio, da će Srbija imati najbrži privredni rast u Evropi - rekao je Goran Vesić

  • 98

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su od 11 ugovora koji će biti potpisani u Kini, dva veoma važna za Beograd, a to je finansiranje obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj Potoka i investicija u Ikarbus.

Novi sporazum potpisan u Kini donosi 10.000 radnih mesta u Srbiju: Gradi se Industrijski park u Borči vredan 220 miliona evra (FOTO)

- Ta obilaznica je veoma važna za Beograd. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče najavio da su počeli razgovori o sektoru C na obilaznicu, a to je čuveni most preko Dunava koji ide od Vinče prema Pančevu. Onda ćemo imati potpunu obilaznicu - naglasio je Vesić.

Potpisivanje ugovora za Ikarbus u Kini znači novi život za fabriku autobusa, a Vesić naglašava da će grad do kraja godine kupiti 80 novih električnih autobusa.

- Oni jesu skuplji, ali se isplate za četiri godine. Ikarbus je bila dobra fabrika , ali je preživljavala na osnovu toga što je Beograd kupovao autobuse. Ona će sada biti fabrika koja će izvoziti autobuse - pojasnio je on za Tv Pink.

U Kini se pokazalo koliko je važno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima dobre lične kontakte u međunarodnoj zajednici-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako kaže u Kini se pokazalo koliko je važno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima dobre lične kontakte u međunarodnoj zajednici i što se trudi da se Srbija razvija ravnomerno.

Vesić je čestitao Zrenjaninu i Boru koji su dobili dve velike investicvije od 1,1 milijarde dolara, odnosno 1,4 milijarde dolara.

- To je dokaz da predsednik Vučić vodi takvu politiku da pokušava ravnomerno da razvija sve delove Srbije - naglasio je on i dodao da se završavaju pregovori oko industrijske zone u Borči na više od 300 hektara.

Dodaje da je potpisivanje ugovora u Kini velika pobeda Srbije i dokaz da Srbija napreduje i da će se ostvariti ono što je predsednik Vučić najavio da će Srbija imati najbrži privredni rast u Evropi.

Potpisivanje ugovora u Kini je velika pobeda Srbije i dokaz da Srbija napreduje i da će se ostvariti ono što je predsednik Vučić najavio-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On se osvrnuo i na nedavno potpisan ugovor o PKB-u, kada je Dragan Ðilas izdao saopštenje i , kako kaže, zapretio investitorima koji potpisuju ugovore sa vladom Aleksandra Vučića da će ih on raskidati.

- To nema nigde na svetu. Zamislite da je Vučić raskidao ugovore koji su potpisani pre 2012. godine. Na šta bi to ličilo. To nije politika, već direktno radite da otmete ljudima radna mesta - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    18. septembar 2018 | 10:58

    Iskreni prijatelji koji izlaze u susret u svakom pogledu, Srbija se sve vise razvija.

  • nena

    18. septembar 2018 | 12:22

    Vrlo su nam vazne investicije tog tipa.

  • Srećko

    18. septembar 2018 | 12:43

    Kina ima istoriju vrednu poštovanja, razmena iskustava i kulturnih posebnosti proširiće horizonte naših ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA