≫ 

Vanredno stanje u Žarkovu: Ćelavi muškarac u crnom kombiju pokušao da otme devojčicu ispred osnovne škole (FOTO)

"Savetovali su nam da dovodimo i odvodimo decu, jer su slični incidenti zabeleženi i u obližnjim školama" - kažu roditelji

  • 10

Učenica petog razreda beogradske Osnovne škole Ljuba Nenadović sa Čukarice zamalo je oteta na putu od od kuće do škole, saznaje Telegraf, a zbog ovog nemilog događaja u školi je zavladalo vanredno stanje.

Pored nje se zaustavio crni kombi koji je, pričaju svedoci, vozio ćelavi muškarac koji je pokušao devojčicu da uvuče u vozilo, ali je ona, na sreću, uspela da pobegne.

Učiteljica iz Subotice okačila upozorenje za roditelje: Misteriozni beli kombi vreba đake, molim vas, pričajte sa decom

Redakciji Telegrafa javio se prestravljeni roditelj koji kaže da su mame i tate đaka pozvane u školu kako bi bili upoznati sa ovom opasnošću i kako bi preduzeli sve preventivne mere da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

Incident se dogodio ispred škole, kada se devojčica vraćala kući iz prve smene; Printskrin: Google

- Od učiteljice smo dobili sve informacije, u školi je bila i policija. Savetovali su nam da dovodimo i odvodimo decu, jer su slični incidenti zabeleženi i u obližnjim školama - kaže on, jer je, kako kaže, čuo da se tako priča. Ipak, za druge škole na Čukarici nismo uspeli da pronađemo dokaze o nemilim događajima.

SVI RODITELJI DOBILI  UPUTSTVA ZA PONAŠANJE DOK SE SITUACIJA NE SMIRI

Telegraf nije dobio zvaničnu potvrdu policije o ovom događaju, ali uspaničeni roditelj je do detalja opisao celu situaciju i poslao nam papir koji su svi dobili dan posle incidenta.

Papir koji su dobili roditelji, Foto: Telegraf

U dopisu koji su dobili roditelji stoji: 

"Poštovani roditelji,

Povodom skorašnjeg događaja koji nas je sve zabrinuo, a desio se na putu od škole do kuće, u naselju Cerak, želimo da vas informišemo o tome da je naša škola preduzela sledeće mere pojačane bezbednosti:

- Zaključavaju se svi ulazi u školu, izuzev centralnog ulaza, na kojem će, pre i posle nastave i tokom odmora stajati čuvar.

- O događaju je obaveštena policija koja preduzima mere iz svoje nadležnosti.

S obzirom na to da škola ne može odgovarati za događaje van školskog dvorišta, na putu od kuće do škole i obrnuto, molimo vas da obratite pažnju na bezbednost učenika (mlađe možete dovoditi i odvoditi iz škole, a starije savetovati da idu u grupama i ne razgovaraju sa nepoznatima)".

Roditelji tvrde da ovo nije prvi zabaležen slučaj na Čukarici; Foto: Profimedia/Alamy

ODBAČENE TVRDNJE O UOBRAZILJI I PROBLEMIMA U PORODICI

Kako nam je ispričao roditelj deteta koje, na svu sreću nije bilo prisutno kada se incident dogodio, jer je bilo druga smena, odbacuje se mogućnost da je u pitanju uobrazilja devojčice, jer je policija izašla na uviđaj, a roditelji dobili uputstva i upozorenja, a opcija da je roditelj devojčice hteo da je uvuče u kola takođe nije moguća, jer je iz saveta roditelja saopšteno da je provereno i da roditelji devojčice koju su pokušali da kidnapuju žive zajedno, nisu razvedeni i u šoku su zbog nemilog događaja.

Policija je proveravala da devojčica možda nije dete razvedenih roditelja, pa da je čovek za volanom otac, ali se ispostavilo da nije i da su roditelji zabrinuti zbog situacije u kojoj im se našla ćerka.

- Nastavnici su obavili razgovor i sa decom i sa roditeljima, a dali su nam i papir sa savetima. Sve kapije oko škole su zaključane, osim glavne, a obezbeđenje će stajati na glavnoj - kaže uplašeni roditelj za Telegraf.

I danas je u ovoj beogradskoj školi tema pokušaja otmice bila jedina "na tapetu". Deci je rečeno da ukoliko roditelji nisu u mogućnosti da dođu po decu u školu, da uvek idu u grupama i da se ne odvajaju dok se situacija ne smiri.

Ova informacija potvrđena je i u MUP-u gde kaži da je prijavljen pokušaj otmice. Iz MUP-a navode da policija preduzima sve mere na utvrđivanju okolnosti događaja.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    2. oktobar 2018 | 17:40

    Eeee Jugo nasa , plakat cemo mi za tobom jos dugo !!!! Vise nam se deca ne igraju napolju bez nadzora , u skolu ne smeju sama , a nekada bili svi sigurni i srecni !!!!

  • Gordana

    2. oktobar 2018 | 18:57

    A sta misle o tome da mozda bude vise policije u blizini skola? Samo pitam...

  • Neša

    2. oktobar 2018 | 18:45

    Kada se tako nesto desi policija bi trebala da postupi kako postupa u akciji vihor i da ta akcija traje intezivno dokle god se ne pronadju otmicari. Steta je sto to nema ko da predlozi ministru, ne znam dal ima decu ali ako ima verujem da bez pratnje ne idu ni u wc pa verovatno zbog toga nema osecaja za nasu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA