≫ 

Ovako je ispravljena sramota na Pančevcu: Sklonili ogradu za koncerte i popravili jedan deo na mostu nakon nesreće (FOTO SA LICA MESTA)

Sva preostala oštećenja ograde biće sanirana, kažu u "Putevima Srbije"

  • 5

Nakon pisanja Telegrafa o katastrofalnom stanju ograde na Pančevačkom mostu i tome kako ni posle teške nesreće ona nije obnovljena na mestu gde je došlo do kobnog izletanja "juga", nadležni su konačno reagovali.

- Dan nakon nesreće koja se dogodila na Pančevačkom mostu oštećena zaštitna ograda deponovana u radionicu preduzeća koje održava Pančevački most (GP "Mostogradnja") gde je sanirana i u noći između 10. i 11. oktobra (sreda na četvrtak) montirana - kažu u "Putevima Srbije".

Na mostu je zamenjeno svega metar ograde, a ostatak je i dalje truo; Foto: Milena Đorđević

Međutim, kada je naš reporter obišao most, zatekao je još gomilu oštećenja, izobličenja i truleži na ogradi. Premda ovakvo stanje evidentno traje godinama unazad, u "Putevima Srbije" objašnjavaju da su nakon poslednje nesreće popisali sva oštečenja.

- Odgovorni izvođač radova i Nadzorni organ su prilikom montaže sanirane ograde obišli i evidentirali sva preostala oštećena i slaba mesta na pešačkoj ogradi. Ograda će u tim zonama u najskorijem periodu biti zamenjena - kazali su u "Putevima Srbije".

Most je u očajnom stanju; Foto: Milena Đorđević

Osim ograde ispituju se i drugi delovi konstrukcije.

- U toku je detaljan specijalistički pregled Pančevačkog mosta, za koje je angažovano preduzeće "Mostprojekt", čiji se detaljan Izveštaj o stanju mosta očekuje u novembru mesecu i u skladu sa njim biće preduzimane dalje mere na sanaciji mosta. U septembru mesecu izvršena je zamena oštećenih dilatacija u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja na mostu - kažu u "Putevima Srbije".

Pogled sa mosta na mesto na kom su se nalazila tela poginulih nakon izletanja sa puta; Foto: Milena Đorđević

Radi se i na sanaciji jednog koloseka, zbog čega je skraćena linija 2 BG voza, kao i voz za Vršac.

Cveće na ogradi trulog mosta ukazuje da se ovde često dešavaju nesreće i da ga treba promeniti; Foto: Milena Đorđević

- Radovi na levom koloseku pruge preko Pančevačkog mosta, koji su počeli 10.oktobra, obavlja "Infrastruktura železnica Srbije" u okviru planiranih aktivnosti na redovnom tekućem održavanju. Rekonstrukcija levog koloseka pruge preko Pančevačkog mosta planirana je još pre godinu dana i u prethodnom periodu je nabavljen potreban materijal za realizaciju ovog posla. Radovi će trajati do 15. decembra. Za to vreme železnički saobraćaj će se preko mosta odvijati po desnom koloseku, čija rekonstrukcija je urađena iz ruskog kredita 2016. godine - kazali su u preduzeću "Infrastruktura železnica Srbije".

Nedavno se dogodila saobraćajna nesreća na Pančevcu

(Mateja Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rayko

    12. oktobar 2018 | 22:33

    Putevi srbije kao da nepostoje nista ne rade lencare i primaju dobre plate a ljudi ginu li ginu.

  • brana

    12. oktobar 2018 | 22:16

    Alo srucnjaci,ne treba ovom mostu saniranje nego rusenje ili generalni remont!

  • Goran

    13. oktobar 2018 | 00:37

    Daj bre...uvek se ceka da neko nastrada da bi se nesto uradilo...bacaju se pare u gluposti a ne u bitne stvari...ulozite novac i sanirajte citav most kako treba a ne da ga krpite sa svih strana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA