SKANDALOZNO: Antena mobilnog operatera iznad glava osnovaca!

Antena je postavljena dva metra od učionica u potkrovlju OŠ "Vasa Pelagić" u Kotežu. Dok škola prebacuje odgovornost na Opštinu, Opština ćuti, a pojedini roditelji ne znaju ni da antena postoji, a kamoli koliko je zračenje

  • 11

Na krov osnovne škole "Vasa Pelagić" u Kotežu postavljena je antena mobilne telefonije na samo dva metra od učionica u potkrovlju zgrade.

Antena je, kako tvrdi čitalac Telegrafa koji je problem i prijavio, postavljena bez saglasnosti ministarstva, roditelja i dece koja na kraju najviše ispaštaju.

Škola, međutim, odgovornost prebacuje na opštinsku vlast. Tačnije, u razgovoru sa Nemanjom Kovačićem, direktorom škole, saznali smo da sa nadležnom opštinom Palilula već dugi niz godina imaju odličnu saradnju.

Prema njegovim rečima, svake godine dobiju pregršt besplatnih radova, renoviranje fiskulturne sale, asfaltiranje dvorišta, postavljanje parketa, proširivanje dnevnog boravka, klima uređaje... Na kontu toga, Kovačića je Stojan Nikolić, predsednik opštine Palilula pitao da li Opština može da postavi antenu mobilnog operatera na zgradu škole, rekavši da bi tako i deca, ali i stanovnici Koteža imali besplatan internet, na šta je direktor pristao.

- Nisam mnogo razmišljao jer sam smatrao da je ponuda dobra za decu. Pored toga, predsednik opštine Palilula objasnio nam je da antena ne zrači ni kao jedan mobilni telefon i da je potpuno bezopasna, čemu onda čuđenje, ja za ovu decu želim samo najbolje - kaže direktor.

On tvrdi da je sazvan školski odbor koji čine predstavnici roditelja, opštine Palilula i nastavnici škole, na kome je većinom glasova odlučeno da antena treba da se postavi. Međutim, dodaje da uvek ima i onih koji sabotiraju na ličnoj osnovi.

I dok nadležni iz opštine Palilula ćute, roditelji koje smo zatekli ispred škole, ne želeći da se eksponiraju zbog dece, tvrde da ih niko nikada nije obavestio, a kamoli konsultovao oko postavljanja antene.

Živoslava Milojević, baka jedne od učenica, za Telegraf govori da je "dosta loša komunikacija škole sa roditeljima".

- Moja porodica i ja prvi put čujemo za tako nešto. Niko nas nije obavestio ili zatražio pristanak. Moja unuka ide u drugi razred i učionica joj se nalazi baš u potkrovlju zgrade, što je za nas veoma uznemiravajuće - kaže ona i dodaje da bilo logično da se za takve stvari čuje na roditeljskom sastanku, a ne iz medija.

(M. Lazić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    17. septembar 2012 | 13:09

    Direktore, NISI PITAO SAVET RODITELJA !!! Zloupotrebio si svoj položaj i moraš da ideš zato u zatvor ti a i tvoji članovi školskog odbora !!! Kad bi država imala pravni sistem ALI ga izgleda nema pa ćeš i dalje da šetaš slobodno. ALI ima BOGA ako nema pravnog sistema.

  • Miroslav

    17. septembar 2012 | 12:14

    Direktore, kako te nije sramota ??? Ta antena izaziva RAK ??? Žrtvuješ tuđu decu pod tom antenom da bi ti i tvoja partijska bratija ostvarili profit-PARE. Gde će ti duša ??? Dovedi svoju decu pa ih stavi pod tu antenu !!!

  • Виде Даничић

    17. septembar 2012 | 14:28

    Овог директора школе (жалосна ли је та школа) треба одмах ухапсити! Он сад нама објашњава како је одлуку донео управни одбор школе, али увек има оних који саботирају одлуке. Па он је или уврнут или појма нема о томе шта су базне станице мобилне телефоније и какво зрачење врше. Или је, можда, нешто друго у питању (зна се чиме се све све служе мобилни оператери). Шта ће такве станице усред града и на ниским стамбеним зградама?! Нека поставе репетиторе на ненасељеним местима. Или нека се носе тамо одакле су дошли...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA