Koprivica i Medenica omiljeni profesori

Profesori s Fakulteta za sport, odnosno Fakulteta dramskih umetnosti najviše inspirišu studente u Beogradu, pokazalo je istraživanje portala iSerbia.rs

  • 1

Kada bi mogli ponovo da biraju, studenti bi najradije opet upisali beogradski Arhitektonski fakultet, Mašinski je najbolji po odnosu školarine i kvaliteta, a profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Koprivica najpozitivnije utiče na svoje studente, rezultati su najnovije analize istraživanja nevladine organizacije i portala iSerbia.rs.

Profesor Koprivica i prof. Ivan Medenica Fakulteta dramskih umetnosti beogradskog Univerziteta umetnosti, prema mišljenju studenata, zauzimaju prva dva mesta na listi od 20 profesora državnih i privatnih fakulteta u Srbiji koji pokreću na rad i kritičko razmišljanje, podstiču kreativne ideje i bude radoznalost kod svojih studenata, rekao je koautor istraživanja Miloš Jovanović.

Najbolji profesori su, prema oceni akademaca, na Beogradskom univerzitetu, jer od njih 20 sa liste čak 13 predaje na fakultetima ovog univerziteta. Tako su među najboljima profesori Ljubomir Stajić (Fakultet bezbednosti), Miloš Bajčetić (Medicinski), Nenad Glumbić (Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju), Filip Marić (Matematički), Žika Bujuklić (Pravni), Žarko Korać (Filozofski)...

Na listi od 20 ustanova prva dva mesta zauzimaju beogradski Arhitektonski i Fakultet organizacionih nauka, zatim novosadski Fakultet tehničkih nauka, pa ponovo sledi lista od nekoliko beogradskih fakulteta (Ekonomski, Filološki, FPN, Elektrotehnički, Filozofski, Faramaceutski).

Beogradski Mašinski i Fakultet za fizičku hemiju, kao i niški Mašinski fakultet, beogradski Hemijski i kragujevački Mašinski dobili su najviše ocene studenata kada je u pitanju opravdanost školarine, odnos cene i kvaliteta. Takođe, istraživanje je pokazalo i da studenti najviše uče na kragujevačkom Filološko-umetničkom fakultetu, prosečno svakog dana skoro pet sati, i to mimo predavanja i vežbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena iz Kragujevca

    24. septembar 2012 | 20:57

    Ja sam bila student na FSFV i u potpunosti se slazem sa vasim istrazivanjem!!!! Veliki pozdrav za mog profesora Koprivicu!!!! Verujem da su na nasem faksu drugo mesto zauzeli profesori sa katedre za sportsku gimnastiku.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA