LEGIJA VIŠE NE STANUJE OVDE: U vili zloglasnog specijalca igraju se deca sa specijalnim potrebama (FOTO)

U delu kuće Milorada Ulemeka, u beogradskom naselju Filmski grad, otvorena specijalna predškolska ustanova "Dečiji klub", dok drugi deo vile povremeno posećuje Legijina sestričina

  • 0

VILA PROMAJA! U jednom od najlepših delova Beograda, naselju Filmski grad, u raskošnoj kući u kojoj je nekada živeo komandant JSO-a Milorad Ulemek Legija, sada je pustoš, u šta su se uverili reporteri Telegrafa na licu mesta.

Deo vile pretvoren je u dečiji vrtić, dok je druga polovina kuće potpuno pusta, a od nekadašnjeg dečijeg igrališta ispred vile, kojeg je podigao bivši komandant "Crvenih beretki", ostala je samo livada sa rupama u zemlji koje svedoče da su tu nekada bile ljuljaške, klackalice i drugi rekviziti.

U zloglasnoj kući specijalca osuđenog za ubistvo premijera Đinđića, koju mu je država trajno oduzela, sada žive i igraju se deca sa specijalnim potrebama. "Dečiji klub" nalazi se u jednoj polovini, dok u drugoj, površine 149 kvadrata, povremeno boravi Legijina sestričina.

Od prvobitnog plana da Legijina kuća bude prodata na licitaciji odustalo se pošto je procenjeno da niko ne bi smeo da je kupi, te je tako Ulemekova kuća od 180 kvadrata dodeljena Gradu Beogradu za otvaranje specijalne predškolske ustanove.

Najpre se planiralo da Legijina kuća bude pretvorena u starački dom, ali su stručnjaci, ipak, procenili da je ovaj objekat pogodniji za smeštaj dece.

- Nakon što smo dva druga oduzeta objekta dodelili vrtićima, mi smo nedavno gradu Beogradu ponudili i kuću Milorada Ulemeka Legije. Prvobitno je postojala ideja da to bude objekat za potrebe starih lica, ali je izvršena procena da je objekat pogodniji i potrebniji za smeštaj dece sa posebnim potrebama - ranije je objasnio Slobodan Homen, tadašnji državni sekretar u ministarstvu pravde.

U drugom delu vile od 149 kvadrata trenutno niko ne živi, a povremeno kuću, u crnom "BMW"-u dvosedu, posećuje Legijina sestričina, kaže za Telegraf prva komšinica Mira (54).

- Vrtić normalno radi, roditelji dovoze decu i sve je u redu. U drugom delu trenutno nema nikoga, dok je jedina osoba koja dolazi Ulemekova sestričina. Ona povremeno svrati u svom crnom dvosedu "BMW"-u, bude tu nekoliko dana i ode - priča nam prva komšinica Ulemekovih.

Ona se čudi na koji način i gde Ulemekova sestričina prenoći jer, kako kaže, taj deo kuće nije namešten.

- U tom delu kuće nema ničega, sve je povađeno, počupani su kablovi, nema nameštaja, a nisam nikoga videla godinama da tu nešto sređuje i zaista mi nije jasno gde ta devojka prespava - kaže ona.

U trospratnoj kući u ulici Ilije Stojadinovića 87, u delu kuće koji pripada Legijinoj supruzi Aleksandri Luković, Telegraf je naišao na zatvorena vrata, a samo se čuo zum bezbednosnih kamera koje su i dalje svuda postavljene i očigledno u funkciji, dok su na svim prozorima bile spuštene aluminijumske roletne.

Iza zidina može se videti neuređeno i zapušteno dvorište, kao i ogromno rastinje koje, po svoj prilici, odavno nije uređivano, dok se ispred ulaznih vrata nalazi ogromna količina lišća i svakakve druge prljavštine koje svedoče da u taj deo vile dugo niko nije ulazio.

Podsetimo, Milorad Ulemek je u četiri procesa na po 40 godina zatvora pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, ubistvo bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića, ubistva, otmice i terorističke napade zemunskog klana, kao i za četvorostruko ubistvo funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA