OKONČANA DRAMA: Jovanovići dobili krov nad glavom! (FOTO)

Posle pisanja Telegrafa, Grad Beograd smestio Maksimilijana Jovanovića i njegove sinove, koji su do juče živeli u porušenom kućerku, u privremeni smeštaj u naselju Makiš 2. Ipak, i dalje im je potrebna svaka vrsta pomoći, pošto nemaju gotovo ništa

  • 5

Porodica Jovanović s Voždovca, koja je do juče živela u porušenom kućerku na Voždovcu bez igde ičega, dobila je privremeni smeštaj u naselju Makiš 2, tako da su najosnovniji problemi Maksimilijana Makse Jovanovića i njegove dvojice sinova rešeni.

Grad Beograd je, nakon jučerašnjeg pisanja Telegrafa i ostalih medija, odlučio da pomogne, tako da su predstavnici Sekretarijata za socijalna pitanja uručili Jovanoviću ključ od stambenog kontejnera u kom će biti smešten u narednom periodu.

Kamion JKP "Gradska čistoća", koji je došao do Voždovca da bi prevezao stvari Jovanovića, gotovo ništa nije ni imao da prenese, jer je ceo inventar koji se selio u novi dom stao u nekoliko najlon kesa. Po uzimanju ključeva, Jovanović je izjavio da je srećan zato što je rešio najosnovniji problem, a sada će polako sticati sve ostalo. Predstavnici Grada obećali su da će Jovanovići u najskorije vreme dobiti donaciju, kao i najosnovnije stvari koje su potrebne za život - krevete, ormane i ostale potrepštine.

- Sve je bolje od onoga što smo imali do sada. Deca su do juče, kad padne mrak, palila sveću da bi uopšte videli bilo šta unutar tog sobička gde smo živeli.  Planiram i dalje da radim na Voždovcu, a ovde da živim. Decu neću ispisivati iz škole, već ću ih svako jutro voditi, neće mi predstavljati problem. Tamo imaju svoje staro društvo, od kog ne bi voleli da se odvoje - navodi Jovanović.

Bez obzira na preseljenje, ovoj porodici je i dalje potrebna svaka vrste pomoći. Nedostaje im novac, ćebad, hrana, grejna tela, mašina za veš i ostale stvari za svakodnevni život.

Ukoliko možete da pomognete, možete kontaktirati sa novinarom i blogerom Mićom Babićem, koji je inicirao celokupnu akciju pomoći porodici Jovanović. Njegov broj telefona za sve informacije u vezi s porodicom je 063/88-07-599, a broj računa na koji možete uplatiti pomoć u Komercijalnoj banci glasi: 205900101824230203!

Podsetimo, Maksimilijan Jovanović je samohrani otac koji je živeo s dvojicom nejakih sinova između zgrada u porušenom kućerku na Voždovcu, a predstojeću zimu, do donašnjeg preseljenja, trebalo je da dočeka u sobičku s ogromnom rupom prekrivenom ćebetom!

Od stvari koje su posedovali, mogle su se nabrojati samo sitnice i jedan stari i pocepani dušek na kome su najčešće dva mališana provodila vreme.

Telegraf će nastaviti da prati porodicu Jovanović, tako da, ukoliko želite da im pomognete, možete to učiniti i preko nas.

(I. M. / Foto: Marko Todorović )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kings

    26. oktobar 2012 | 23:44

    kako malo je potrebno da deca budu srecna a roditelj konacno da ne brine kuda i kako preko zime pa promrzli bi se u toj sobi,svaka sreca Jovanovici!!!

  • zullu

    26. oktobar 2012 | 23:16

    Oces ti jedan ovakav kontejner da ti namestimo?

  • n.m

    6. novembar 2012 | 15:50

    znam decka iz kraja,dobar je i posten rom,za razliku od drugih. ne krade,ceo zivot skuplja po kontejnerima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA