GORICA POPOVIĆ: Isključenje struje šlag na torti, smeniti Kokana!

"Ovo je strašno! Mladenović nam je stalno pričao da će dug za struju biti brzo regulisan, ali to se nije dogodilo. Gradske vlasti moraju da ga smene, jer su "Ateljeu 212" potrebne korenite promene", navodi glumica

  • 1

U "Ateljeu 212" nema mira, iako će bar električne energije biti! Struja je sinoć uključena i "Ateljeu" i "Pozorištu na Terazijama", a gradski Sekretarijat za kulturu je danas potvrdio da ovim pozorištima i JDP-u kao velikim dužnicima ubuduće neće biti isključivana struja.

Međutim, to ne umanjuje nezadovoljstvo glumaca "Ateljea 212" koji smatraju da je upravnik Kokan Mladenović najveći krivac za ovu sramotnu situaciju i dodaju da je krajnje vreme da Grad reaguje i smeni Kokana i tako ispuni zahtev najvećeg dela glumačkog ansambla "Ateljea" koji je potpisao peticiju u kojoj traži ostavku Mladenovića.

Gorica Popović, članica UO "Ateljea 212", rezignirano kaže da je isključenje struje zbog duga od devet miliona dinara samo kulminacija višemesečne agonije u kojoj se ovo pozorište nalazi.

- Što se kaže, ovo je trešnja na torti! Pitanje duga za struju se retko pokretalo na sednicama UO i uvek smo od Mladenovića dobijali uveravanja da će taj problem biti brzo regulisan. Juče sam na televiziji čula da su svi upravnici beogradskih pozorišta koji duguju Elektrodistribuciji dolazili na razgovore i predlagali rešenja, osim Kokana! Ako je to tačno, to je katastrofa! Jasno mi je da nismo samo mi u teškoj situaciji, da nema para i da je dovedeno u pitanje finansiranje kulture, ali ovo je strašno i mi se nadamo da će gradske vlasti pozitivno odgovoriti na naš zahtev i u narednih desetak dana smeniti Kokana - kaže Popovićeva za Telegraf i dodaje da je ovo prvi put otkad je ona u "Ateljeu" da je ovoj kulturnoj instituciji isključena struja.

- Bilo je i ranije pretnji, ali nikada isključenja! Upravnik mora da ode, dosta je praznih priča o nagradama, uspešnom poslovanju... Pa, preksinoć smo na obe scene imali jedva stotinak ljudi, šezdesetak posetilaca na Velikoj sceni, gde je igrana predstava "Zoran Đinđić" i tridesetak ljudi na Maloj sceni na predstavi "Matica"! U "Ateljeu" su potrebne korenite promene i da se krene ispočetka - zaključuje Popovićeva.

Branimir Brstina kaže da su se glumci dogovorili da ne daju izjave o slučaju "struja".

- Zaista ne želim da komentarišem poslednja dešavanja u "Ateljeu". Mislim da vesti koje cirkulišu poslednjih dana govore više od bilo kojih reči - kratko je rekao Brstina.

(A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA