LOŠA VEST: Poskupi li gas, poskupeće i grejanje

Razmatra se mogućnost da se teret poskupljenja prirodnog gasa podeli, to jest da se novonastala situacija reši minimalnom korekcijom cene grejanja, za poslovne korisnike za tri odsto, a za građane ne više od pet odsto, najavljeno je iz Beogradskih elektrana

  • 0

Beogradske elektrane u saradnji sa Skupštinom grada kao osnivačem razmatraju mogućnost da, zbog najavljenog poskupljenja gasa, poskupi i grejanje za Beograđane.

- Razmatra se mogućnost da se teret poskupljenja prirodnog gasa podeli, to jest da se novonastala situacija reši minimalnom korekcijom cene grejanja, za poslovne korisnike za tri odsto, a građane ne više od pet odsto, kao i daljom racionalizacijom poslovanja preduzeća kroz smanjenje troškova na koje Beogradske elektrane mogu da utiču - istakli su u tom preduzeću.

Beogradske elektrane u saradnji sa Skupštinom grada Beograda traže mogućnost da se poskupljenje prirodnog gasa ne odrazi u punoj meri na cenu toplotne energije.

Najavljeno da će od 15. januara cena prirodnog gasa biti povećana za 10 odsto za industrijske potrošače.

Beogradske elektrane su podsetile da u procesu proizvodnje toplotne energije sada troše više od 80 odsto prirodnog gasa i da su najveći pojedinačni potrošač tog energenta u Srbiji u grejnoj sezoni.

Zbog toga svako poskupljenje energenata utiče na normalno poslovanje preduzeća, navodi se u saopštenju, i dodaje da je, imajući u vidu složen materijalni položaj većine Beograđana, korisnika sistema daljinskog grejanja, u toku pronalaženje adekvatnog načina za pokrivanje uvećanih troškova poslovanja Beogradskih elektrana.

U Gradskoj upravi su istakli da Beogradske elektrane još nisu uputile zvaničan zahtev za poskupljenje daljinskog grejanja u glavnom gradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA