BRUKA I SRAMOTA: Bube, vlaga i trulež na Dečjem odeljenju Očne klinike! (FOTO)

Iako se deca ovde leče od opakih bolesti, prostorije nisu okrečene godinama, a higijena je na diskutabilnom nivou. Direktor Klinike: "Tražilli smo sanaciju, dobili smo samo projekat"

  • 12

Mališani koji se leče na Dečjem odeljenju Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije vreme u ovoj ustanovi provode u uslovima koji se ne mogu nazvati humanim! Prostorije nisu okrečene godinama, vlaga je "pojela" većinu maltera iz zidova, a po iscepanom nameštaju šetaju bube!!

Uprava Klinike potvrdila je autentičnost fotografija koje su se pojavile na društvenoj mreži Fejsbuk, kao i očajno stanje u kome se Klinika nalazi.

Na pomenutim fotografijama jasno se vide "olistali" zidovi, pocepan nameštaj i propala stolarija u prostorijama namenjenim za boravak dece. Ipak, ono što najviše zabrinjava, ako znamo da se radi o bolestima čije lečenje zahteva i visok stepen higijene, jeste to što je na fotografijama primetan i veliki broj buba, koje gmižu po sudovima i nameštaju.

Kako bismo dobili neko objašnjenje, pozvali smo upravu Klinike, koja radi u sastavu Kliničkog centra Srbije. Direktor klinike, prof. dr Ivan Stefanović, za Telegraf je kratko rekao da se u sanaciji Dečjeg odeljenja stiglo samo do projekta.

- Očna klinika, najveća oftalmološka ustanova u zemlji, cela je u jako lošem građevinskom stanju, u više navrata su nadležni obaveštavani o tome i tražena je sanacija. Od Uprave KCS, odnosno Ministarstva zdravlja, do sada je samo urađen projekat (donacija CIP-a) za sanaciju Dečjeg odeljenja - kaže Stevanović.

Iako je trud raznih srpskih političkih elita da zemlju uvedu u Evropsku uniju godinama bio i više nego istican, teško da je država koja se ovako ophodi prema zdravlju, a posebno prema zdravlju najmlađih, zaslužila da se nađe u ovakvoj organizaciji.

(M. Stojanović / Foto: Fejsbuk - Adrijana Erić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Floyd

    15. januar 2013 | 17:16

    Bruka i tuga. Ali zato su organizovani doceci nove godine po trgovima i gurnute pare pevaljkama u .....

  • Adrijana Eric

    16. januar 2013 | 04:01

    Ja se moram prikljuciti i reci da je pored svega sto ste videli osoblje jako divno. Sestre su nam u svakom trenutku izlazile u susret, i bile vise nego ljubazne. Takodje, lekari koji su operisali mog batu jesu vrhunski strucnjaci, i beskrajno sam im zahvalna na svemu sto su icinili. Pravo je cudo da moje dete jos uvek ima oko posle jako, jako teske povrede. Necu govoriti njihova imena jer ne znam da li zele da budu pomenuti ispod ovakvih fotografija, ali oni ce se pronaci u svemu napisanom. Beskrajno vam hvala! Prava je steta da takav strucni kadar radi u takvim uslovima. Nije ni cudo sto ljudi beze odavde .. Takodje, hvala ljudima koji su pomogli da se ova akcija rasiri, novinarima koji su odvojili vreme, i pola lista papira za koje sam molila. Cela akcija je upucena samo drzavi, i nikome vise.

  • Ivana

    15. januar 2013 | 20:09

    BRUKA I SRAMOTA ZA SRBE I SRPSKI NAROD! KAZU SKOLUJTE SE I RADJAJTE DECU. KAD VIDIM OVO NAJEZIM SE!! TUGA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA