Gradske vlasti i Dragan Đilas pomažu Zoranu (11) i njegovoj porodici!

Posle pisanja Telegrafa, tešku priču Zorana, koji u Čika Ljubinoj moli prolaznike da mu kupe najosnovnije namirnice koje nosi majci i sestrama, videlo je hiljade ljudi, ali i sam gradonačelnik

  • 23

Tužna životna priča Zorana (11), koji dane provodi u Čika Ljubinoj ulici, tražeći od prolaznika da mu kupe osnovne namirnice kojima bi nahranio svoje ukućane, ipak će imati srećan kraj.

Reportaža koju je o malom Zokiju napravio Telegraf ganula je više od 5.000 naših čitalaca i učinila da se redakcijski telefoni i mejl adresa usijaju od želja da se detetu pomogne. Posebno nas je obradovalo to kada se našoj akciji odazvao i sam gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

- Video sam na Telegrafu članak o malom Zoranu i iskreno me potresla ova priča. Grad Beograd i ja lično odmah ćemo se angažovati da pomognemo i njemu i celoj njegovoj porodici. Pozvaću ih i videti koja vrsta pomoći im je potrebna i odmah ćemo krenuti u akciju. I, naravno, Grad Beograd pomoći će i drugima koji, poput ove porodice, žive u teškim uslovima, a hvala svim medijima koji na ovaj način pomažu i ukazuju nam na životne probleme koje treba rešavati - rekao je prvi čovek Beograda za Telegraf.

Svega nekoliko sati nakon što smo objavili Zoranovu tužnu priču, na društvenoj mreži Fejsbuk formirana je u grupa "Pomozimo malom Zoranu i njegovim sestricama", koja okuplja sve one kojima želje i mogućnosti dozvoljavaju da Zokiju pomognu.

Zokijeva tužna priča nije prošla nezapaženo ni na Tviteru, gde je čak nekoliko sati bila glavna tema nekoliko stotina tvitova.

Takođe, broj vaših komentara, u kojima ste nesebično nudili svoju pomoć, rastao je iz minuta u minut, što nas je posebno obradovalo.

Redakcija portala Telegraf ovim putem se zahvaljuje najpre svojim čitaocima i pratiocima na raznim društvenim mrežama, jer su doprineli da se naša priča raširi i Zokijev glas stigne do onih koji mogu da mu pomognu. Takođe, zahvaljujemo se i svim ljudima dobre volje koji su nam se javili sa željom da ovom dečaku i njegovim sestrama makar malo olakšaju detinjstvo.

Na kraju, Telegraf poziva i kolege iz svih drugih medija da se uključe u akciju i da zajedno bijemo bitke za pomoć onima kojima je ona potrebna. Ipak, život i detinjstvo ovog dečaka i još mnogo njemu slične dece vredniji su od svake trke za novcem i tiražom.

(D. Zlojutro / Foto: M. Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    3. februar 2013 | 14:58

    Ti si kriv za takve kao što je taj mali i njegova porodica. Imaš milijarde a on prosi za HLEB! A sada mu radi reklame pomažeš!!! Sada bih psovao ali neću! Bojan Janković Švedska

  • Angela El Masry

    3. februar 2013 | 13:47

    Objava ovog clanka mi je ulepsala dan. S nestrpljenjem cu ocekivati preduzimanje daljih koraka, i pridruziti se vasoj akciji "Pomozite malom Zokiju i njegovim sestrama" kao i ostalim porodicama koje zive u teskim uslovima.

  • mika

    3. februar 2013 | 16:12

    potpisujem bojanov komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA