POSLAO SAM PORUKU DOK SAM SPAVAO: Najsmešnije sms poruke koje šaljemo "Parking servisu"

Iako su Beograđani sve disciplinovaniji u korišćenju parkinga, u "Parking servisu" kažu da bi od raznih opravdanja koja čuju ili sms-om dobiju od nesavesnih građana, njihovi kontrolori mogli bi da naprave svojevrsni "vodič za izvlačenje iz nevolje"

  • 4

Na brojeve za plaćanje parkinga u zoniranim delovima grada, od sugrađana, osim regularnih, nekad stignu i malo ličnije poruke, pa umesto registracionog broja servisu pošalju i "da dolaze za 5 minuta", "čekajte, ja krenuo" i "laku noć, ćao".

Dejan Nerandžić iz JKP "Parking servis" kaže za dnevni list "24 sata" da se izgovorima ravnopravno služe i muškarci i žene: od toga da su zaboravili da pošalju poruku ili da su malo zakasnili, pa do drastičnih primera kad su u stanju da se i po sat vremena raspravljaju s njihovim službenicima.

- Dok nije rekonstruisan Bulevar kralja Aleksandra, desilo se da se čovek parkirao nasred kolovoza, uključio četiri migavca i otišao u prodavnicu bele tehnike. Dok je tamo popunjavao razne formulare, iza automobila se stvorila kolona od više desetina metara. Saobraćaj je bio potpuno blokiran, a po dolasku naše službe, čovek je izašao iz radnje i više od sat vremena su pokušavali da ga ubede da je način na koji se parkirao nepropisan - priča Nerandžić.

Od načina na koje vozači pokušavaju da izbegnu pauka, u ovom preduzeću će se, kaže on, dugo prepričavati i slučaj čoveka koji je od "Parking servisa" tražio da pošalju dizalicu kod Kalenić pijace kako bi pokupila drugu dizalicu "zbog koje on ne može da se parkira kako želi". Nerandžić, međutim, naglašava da je ovakvih slučajeva sve manje, jer su, kako kaže, građani sve disciplinovaniji.

- Svesni su da je oblast parkiranja uređena zakonima i propisima, zbog čega su izgovori danas mnogo ređi nego pre devet i po godina, kad smo uvodili zonski sistem. Svest o tome ne postoji samo kod Beograđana, već i kod vozača iz unutrašnjosti, jer zone postoje u velikom broju mesta, tako da vozači znaju da parkiranje u centru grada ne može biti besplatno - zaključuje Nerandžić.

NAJSMEŠNIJI IZGOVORI I LAPSUSI:

- Poslao sam poruku dok sam spavao.

- Molim vas, recite mojoj supruzi da nisam bio tu parkiran.

- Prvi put ovo radim u životu i ne znam kako da razgovaram.

- Greškom sam poslala registraciju mog muža umesto svog muža.

- On je umro 20. avgusta, a sutra je odmah platio.

- Meni su rekli da mi je nalog stondiran.

- Znate, ja vas koristim non-stop.

- Bila je možda gužva, pa bankomat zato nije poslao poruku.

(M. S. / Izvor: 24 sata / Foto: parkingservis.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan s

    7. februar 2013 | 19:24

    SAMO JEDNO PITANJE STA SU GOSPODA IZ SERVISA ZA PARKIRANJE ULOZILI DA BI KRALI PARE OD OVOG NAPACENOG NARODA? MOJ OTAC,DEDA KAO I STRIC UJAK TECA I DA NE NABRAJAM MNOGO,SVI SU ONI KRVAVO PRAVILI I POMAGALI DA SE ASVALTIRAJU ULICE I BORILI SE DA SVAKA ZGRADA IMA SVOJ PARKING A DANAS SE TA ISTA MUKA NAPLACUJE I TO SE NIKAD NE ZNA KOME IDU TE PARE.JEDNOM RECJU DEBEO LOPOVLUKKKKKKK-NAJVECI U ISTORIJI

  • Nenad

    7. februar 2013 | 18:55

    Mislili ste na to kako se ljudi opiru otimanju para za nesto sto je njihovo(parking servis) koliko i moje?!? Bas je smesno

  • Joca

    7. februar 2013 | 21:12

    Dejane, složio bih se sa tobom ali nisam idiot. Osim ako nisu radili za džabe onda bih se menjao, te bi oni umesto mene bili idioti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA