Rešen problem bahatih taksista kod Ušća (FOTO)

Nakon pisanja našeg portala, a na inicijativu Komunalne policije, održana je serija sastanaka s predstavnicima taksi prevoznika. Sve odluke donete su u najboljem interesu građana

  • 3

KONAČNO RED! Taksisti kod TC "Ušće" moraće da budu parkirani samo u levoj traci na stanici, građani mogu da biraju vozilo koje će ih voziti a Komunalna policija moraće da reaguje na svako kršenje gradskih odluka.

Ukratko, ovo je rezultat sastanaka predstavnika Komunalne policije i taksi prevoznika, održanih nakon pisanja Telegrafa o problemima sa kojima se susreću pojedini vozači na ovoj stanici, a koji štetu nanose najpre građanima.

Serija sastanaka počela je u petak, 1. februara, svega nekoliko sati nakon što je Telegraf objavio da kod "Ušća" postoji problem. Sastanak je organizovao lično načelnik Komunalne policije Nebojša Tomić. On kaže da je u interesu građana bilo da ovaj problem bude što pre rešen.

- Mi smo odmah pozvali predstavnike taksi prevoznika na sastanak, da vidimo šta tu može da se uradi. Zahvaljujući dobroj saradnji, doneli smo odluke koje će odsad morati da se primenjuju - objašnjava Tomić za Telegraf.

On dodaje da su na ovom i narednim sastancima dogovorene sledeće odluke:

1. Nna taksi stajalištu "Ušće" vozila se moraju parkirati od početka obeležene linije do ivice kolovoza, s tim da ne ometaju vozila koja se kreću kolovoznom trakom pored taksi stajališta;

2. Vozila se pomeraju tako da svako prazno mesto na stajalištu bude popunjeno prema redosledu dolaska;

3. Leva strana taksi stajališta mora da bude slobodna za kretanje vozila;

4. Ukoliko stranka želi određeno taksi vozilo na stajalištu "Ušće", taksi vozač može da primi stranku ako ona insistira da se vozi njegovim vozilom, s tim da joj prethodno ponudi prvo vozilo u redu.

Da pojasnimo, problem na ovoj taksi stanici nastao je zbog toga što neki građani nisu želeli da se voze u automobilima takozvanih "samostalaca", odnosno taksi prevoznika koji ne pripadaju nijednom taksi udruženju. Zbog toga se neretko dešavalo da "samostalci" parkiraju automobile na sredinu taksi stanice i tako fizički sprečavaju svoje kolege da prevezu stranke do željene adrese.

Odluke dogovorene na pomenutim sastancima trebalo bi da ovaj problem reše. Osim načelnika Komunalne policije, sastanku su prisustvovali i predsednik Granskog sindikata taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost" Branko Vitošević, Aleksandar Bjelić iz "Žutog taksija", kao i Teodor Gaćeša iz "Pink taksija".

- Problem je rešen, ostaje samo da vidimo da li će se rešenje sprovoditi. Moram da pohvalim Komunalnu policiju ovog puta, zbog njihove predusetljivosti za naše probleme. Dakle, taksi vozila parkiraju se celom dužinom desne trake, a leva uvek mora biti slobodna kako bi vozila mogla da napuste stanicu. Ovo se posebno odnosi na kolege koje imaju radio-mrežu i koje odatle idu po stanke. Dalje, kada stranka dođe do vozila koje je u sredini reda, obaveza vozača je da joj skrene pažnju da može da ide kod taksiste koji je prvi u redu. Ukoliko ona to ne želi, pomenuti vozač može da je primi u svoje vozilo i odvede na željeno odredište - kaže za Telegtraf predsednik sindikata "Nezavisnost".

Njegov kolega iz "Žutog taksija" Aleksandar Bjelić kaže da su ove odluke već postojale, ali da se nisu dovoljno primenjivale.

- Ceo taj problem kod "Ušča" je proizvod samovolje jedne grupe ljudi koja je uzurpirala taj prostor. Mi smo sa ljudima iz Komunalne policije dogovorili da će se ove odluke poštovati i u poslednjih nekoliko dana one se zaista i poštuju, videćemo za dalje. Inače, Komunalna policija zaista radi sve što je u njihovoj nadležnosti i imaju razmevanja za svaki problem koji iskrsne - kaže Bjelić.

Ono što je u ovoj, ali i drugim sličnim pričama najvažnije jeste da građani neće biti oštećeni. Njihova sloboda da biraju vozila i prevoznike koji će ih voziti neće biti dovedena u pitanje.

(E. T. / Foto: Marko Todorović, Milena Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciki

    8. februar 2013 | 16:26

    Sad su svi "slatki",posebno ovaj nacelnik,a mesecima su ignorisali prituzbe gradjana i postenih taksista na bahatost grupe samostalnih taksista. Videcemo koliko ce se dugo postovati zakon. Pokazalo se da je kom.pol. jos kako nadlezna za ovaj problem..naterajte ih svojim pisanjem da rade i dalje svoj posao..trg republike oko stanice 26,ispred palate Albanija,na vrhu Skadarlije su neka od mesta gde "radi" najveci sljam taksi profesije. Ako nista drugo stoje nepropisno,a o tome kako i koliko naplacuju i vrapci vec pricaju. Gospodo iz komunalne policije,sprovodite zakon,stitite postene gradjane od prevaranata raznih fela i pomozite da ovaj grad zasija kako moze i zasluzuje. Bolje ce te se osecati!!!

  • vaš novinar

    8. februar 2013 | 17:45

    A ovaj sa plavom Vectrom i dalje glumi ludilo....

  • dragi

    9. februar 2013 | 12:56

    Cista lakrdija.Ovo kod usaca je deo ekipe sa trga.Kao i na trgu gde neometano radi njih par i to niko nevidi.Da im je svaki put napisana kazna -a svaki dan ima osnova verovatno bi se lako resio problem.Ciji je interes da kradu grajane?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA