POPLAVE U BG: Počela podela džakova sa peskom

"Beogradvode" su prvi put uposlile "pakericu" za punjenje džakova peskom, mašinu koja obavlja posao umesto 100 ljudi, a vrh poplavnog talasa se očekuje u naredna dva dana

  • 1

Nivo Dunava u Beogradu oko 15.30 sati je 612 santimetara, a Save 559 santimetara, a nadležni koji dele građanima džakove s peskom upozoravaju da će vrh poplavnog talasa stići u Beograd u naredna dva dana.

Građani koji imaju splavove i objekte u nebranjenom delu priobalja od danas na beogradskom pristaništu mogu da dobiju džakove napunjene peskom, saopštile su "Beogradvode".

U prethodnih 24 sata na obe reke vodostaj je porastao za 10 santimetara, "a očekuje se da se na vrhuncu poplavnog talasa nivo vode približi koti vanredne odbrane od poplava".

Punjač džakova tog preduzeća koji će punim intenzitetom raditi na pripremi zaliha peska jutros je pušten u pogon kod "Beton hale".

S obzirom da ćemo se približiti tački vanredne odbrane od poplava, ta mehanizacija je pokrenuta "da bi se podigao nivo spremnosti i predupredili potencijalni problemi u Bari Venecija, najslabijoj tački u lancu odbrane".

Mašina za punjenje džakova sastavni je deo opreme "Beogradvode" od 2011. godine, a sada se prvi put koristi za odbranu od poplava u Beogradu.

Takozvana "pakerica" obavlja posao umesto 100 ljudi, a u minutu spakuje do 30 džakova, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    10. april 2013 | 18:40

    Gde su sad oni koji pricase do pre neki dan da nema opasnosti od poplava ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA