Insulin u apotekama u ponedeljak!

Završen postupak hitne nabavke, nestašica će biti okončana početkom naredne nedelje, najavili iz Apotekarske ustanove "Beograd"

  • 2

Vršilac dužnosti direktora Apotekarske ustanove "Beograd" Dragana Simić rekla je da će insulina od ponedeljka biti u svim apotekama te ustanove.

Prema njenim rečima, ispunjen je preduslov za to, odosno završen je postupak hitne nabavke.

Dragana Simić je za RTS kazala da je do nestašice insulina u Beogradu došlo zbog striktnog poštovanja novog Zakona o javnim nabavkama, ali i nerazumevanja i nedovoljne saradnje sa nadležnim državnim organima.

- Mi smo se doslovce pridržavali Zakona o javnim nabavkama - istakla je ona i dodala da je krajem decembra Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" dostavljen spisak potrebnih lekova za centralizovanu nabavku.

Prema njenim rečima, do marta se nije znalo da će ta centralizaovana nabavka biti odložena za 2014. godinu, te Apotekarska ustanova "Beograd" nije mogla da paralelno krene u posebnu nabavku neophodnih lekova.

Dragana Simić je navela da je Apotekarska ustanova "Beograd" u nabavku krenula u trenutku kad joj je to bilo omogućeno po važećim propisima i da se slične situacije neće ponavljati.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jand

    19. maj 2013 | 10:59

    A da se lepo udje u taj zmijarnik pa da se malo proceslja.A?Gde se to putuje,kako se nabavlja I trosi.Vucicu samo napred

  • meduza

    18. maj 2013 | 17:04

    ..a sad sve to lepo objasnite onima koji su u komi..od dijabetisa..dok se vi svi natezete, ljudi padaju po ulici od nedostatka insulina..aj sad opet to objasnite onima kojima zavisi zivot od toga..pa objasnite im ..pa ajd..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA