TEDx ZEMUN: Otvori um da bi promenio svet

Na prvoj edukativnoj TEDx ZemunED konferenciji pod sloganom "Expand your mind, change your world" saznaćete kako postići lični uspeh, organizovati muzički festival, kakva je Fejsbuk matematika i još mnogo toga

  • 1

Prvi edukativni TEDx u Srbiji biće održan 29. juna u prostorijama kompanije LINK group (Cara Dušana 34), koja je generalni pokrovitelj događaja. Zahvaljujući grupi mladih entuzijasta iz ove kompanije, dobijena je licenca svetski poznate organizacije TEDx za organizovanje konferencije. Ovo je prvi ovakav događaj ne samo u Srbiji, nego i u čitavom regionu!

Kako je nastao nesvakidašnji dizajnerski inkubator u Srbiji, šta sve može uticati na to da li ćete postići lični uspeh, kako izgleda napredno učenje u 21. veku, na koji način radi naš mozak i kako to iskoristiti za sticanje znanja tokom celog života, samo su neke od zanimljivih tema o kojima će biti reči na predstojećem događaju pod nazivom TEDxZemunED.

Saznaćete i na koji način uspešno voditi projekte, kako organizovati jedan umetnički festival, kako držati privatne časove preko interneta i kako izgleda Fejsbuk matematika.

Moto ovogodišnjeg TEDexZemunED je Expand your mind, change your world, a cilj je da se mladima predstave različite teme koje su inspirativne, nove ideje i znanja koja im mogu biti korisna.

Prijave za događaj traju od srede 5. juna, a broj mesta za besplatno učešće je ograničen. Prijave se mogu vršiti putem sajta http://www.tedxzemuned.com na sledećem linku.

Za sve one koji ne budu uspeli da sebi obezbede lično prisustvo, ITAcademy je omogućila live stream prenos događaja, tako da će moći uživo da ga prate od kuće. Prenos će biti na sajtu ITAcademy http://www.it-akademija.com/.

Više informacija o događaju i programima zainteresovani mogu saznati na sajtu TEDxZemunED-a http://www.tedxzemuned.com. Generalni pokrovitelj događaja je kompanija LINK group, a zlatni sponzor  Coca-Cola Hellenic i Doncafe. Konferenciju je podržao i Centar za promociju nauke. Medijski pokrovitelji su Telegraf.rs, magazin Wannabe, portal Zajavnost.info i ITvesti.info.

Inače, TED je skraćenica od reči tehnolodži, entertejnment i dizajn (technology, entertainment, design). Prva konferencija je održana 1984. godine u Kaliforniji. Godišnje se održava oko 700 predavanja. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun, osnivač kompanije Virdžin Ričard Brenson i muzičar Pol Sajmon. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. Kako biste se bliže upoznali sa idejom TED konferencije, kao i sa pregrštom inspirativniih govora, posetite www.ted.com. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x označava da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA