VREMENSKA KARTA: Sve što treba da znate o novoj Bus Plus usluzi (FOTO)

Za 75 minuta vožnje treba da izdvojite 100 dinara. Usluga će biti dostupna na nepersonalizovanim - plastičnim i papirnim karticama, koje ćete očitavati na postojećim automatima

  • 24

Bus Plus vremenska karta, koju putnici javnog gradskog prevoza mogu da koriste od ponedeljka 24. juna, očitavaće se na postojećim automatima, a 75 minuta vožnje koštaće 100 dinara.

Usluga vremenske karte biće dostupna na nepersonalizovanim - plastičnim i papirnim karticama.

Postupak odabira vremenske karte je sledeći:

1. Na ekranu automata odaberite ikonicu u obliku analognog sata.

2. Kada se otvori "meni", odaberite vremensku kartu od 75 minuta.

3. Prislonite svoju nepersonalizovanu karticu.

Od tog trenutka vaša vremenska karta počinje da važi. Iznos na kartici umanjuje se za 100 dinara, a na displeju automata pisaće vreme važenja karte, kao i iznos preostalog kredita na kartici.

Pri svakoj promeni vozila obavezno je ponovno očitavanje radi potvrde presedanja, što znači da treba samo da prislonite svoju nepersonalizovanu karticu ekranu uređaja. Ukoliko prilikom presedanja ponovo odaberete ikonicu za kupovinu vremenske karte i prislonite karticu, ekran uređaja će prikazati obaveštenje na crvenoj pozadini - da već posedujete aktivnu vremensku kartu.

Prislanjanjem kartice na ekran uređaja za očitavanje u svakom trenutku možete proveriti do kada vam važi vremenska karta. Na narandžastoj pozadini displeja automata pisaće vreme važenja odabrane vremenske karte i iznos preostalog kredita na kartici.

Poslednje očitavanje potrebno je obaviti do 75. minuta, nakon čega možete da se vozite u tom vozilu sve dok ne stigne na odredište.

Ako pri ulasku u vozilo ne odaberete vremenske karte na ovaj način, već karticu samo prislonite na aparat, kao što ste do sada radili, sa kartice će biti umanjen iznos karte za jednu vožnju od 72 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zanimljivo

    24. jun 2013 | 10:13

    Bas me zanima kako sprovesti celu proceduru dok visis na vratima hehehe

  • alexa

    24. jun 2013 | 10:14

    Odlican lopovluk, ako se uzme u obzir guzve u saobracaju za 75 minuta moze da se putuje nekad od Belih Voda do Z. Stanice ili od B.Voda do KBC-a ili drugi slucaj ucitam vremensku kartu u prvom izadjem vozio sam se jednu stanicu jer presedam opet vremenski ucitam a u trecem zurim guzva i zaboravim nego samo prislonim i skinu mi 72 dinara automatski sam u minusu 172 dinara kako ste vi pametni nema sta ccccc

  • goca

    24. jun 2013 | 13:02

    Sta covek u ovom gradu moze da uradi i postigne sa tom vremenskom kartom???? Bolje da ste uveli dnevnu jer u ovom smrdljivom gradu, ta vremenska karta ne znaci! Švercujem se do daljnjeg, a ti Djilase, bogati se uzalud! Dok te ne smene, stojim pri svome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA