STOP SIROMAŠTVU: Građanski protest na Trgu (FOTO)

Oko 500 građana protestovalo je na Trgu republike zahtevajući socijalnu pravdu, zbog siromaštva, rastuće nezaposlenosti i loše ekonomske situacije

  • 16

Grupa mlađih građana okupila se danas na Trgu republike zahtevajući socijalnu pravdu, zbog siromaštva, rastuće nezaposelnosti i loše ekonomske situacije.

Inicijativu za protest pokrenuo je na Fejsbuku Lazar Veljković, koji je rekao da ne pripada nijednoj političkoj stranci niti organizaciji i koji se na to odlučio, kako je rekao, zbog lošeg stanja u državi koje je "takvo od kada pamtim".

- Ovo je stanje u koje su nas doveli političari... smanjili su sada budžet za kulturu, nauku, ukinuli biblioteku za osobe sa oštećenim vidom... Nama ne treba smena Vlade ili novi izbori, nama ne trebaju političari - poručio je Veljković.

Na Trgu republike uglavnom su se okupili mladi sa transparentima "Tahrir, Taksim, Konj", ali i "Dosta je", "Stop siromaštvu", "Socijalna pravda"...

Na velikom transparentu stajala su imena državnih preduzeća - Magnohrom, Trudbenik, C market, Zastava, Kolubara...

Na Fejsbuku se mogu pročitati razlozi za protest, a to su, između ostalog, ogromna i rastuća nezaposlenost, eksploatacija radnika, loši radni uslovi, prekovremeni rad, rastuće nasilje nad ženama, diskriminacija raznih manjinskih grupa... Građani su danas štrajkovali i zbog bus plus sistema i privatizacije javnog prevoza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    5. jul 2013 | 22:20

    Bravo care Lazare,u pravu si 100%,nastavi dalje neka se protesti prosire u celoj Srbiji,nemoj da smanjuju budzet za kulturu i nauku,neka smanje njihove plate i imace para za sve.Nepismeni funkcioneri po opstinama primaju preko 70.000,predsednici opstina i poslanici preko 100.000 a ima i ko prima 200-300.000 pa i 400.000 sto je mnogo mnogo je a narod trpi gladan.Najbolji biznis politicar.Dosta vise!

  • Sladjana

    5. jul 2013 | 22:27

    Naravno, živimo u blagostanju, a najava ovog skupa nigde objavljena, tek sada poneko objavljuje. Podrška mladima!

  • Bunar

    5. jul 2013 | 22:24

    I treba svi da podržimo akciju.Da damo podršku ljudima.Kod privatnika radi većina nas.Prekovremeno,rad praznikom,i noćni rad se neplaća dodatno.Godišnji odmor,šta je to?Ako si dobio slobodan dan,i zadesi se veći posao,zovu te da radiš.Probaj odbiti.Neprijavljen radiš.Kada dođe inspekcija,sakrivaš se.Ako te nađu slučajno,gazde srede sa korumpiranim inspektorima.Plata kasni nekoliko meseci.Ode se u stečaj,kome da se žališ.Alo bre Srbijo probudi se.Ljudi smo bre nismo stoke.Ajde više da pokažemo njima da oni nas trebaju.Nedajmo više da nas koriste.Sve više i više nas ima siromašnih i biće nas. Nekažem da su svi privatnici takv,ali ih bar polovina koristi nas.I može da menja nas svaki mesec,jer nas ima toliko puno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA