Ovo su najopasnija zanimanja u Beogradu

Mislite da je jednostavno biti vozač GSP-a ili kontrolor? Pogledajte koja su to zanimanja koja nose najveći rizik po one koji ih obavljaju

  • 7

Biti kontrolor ili vozač u gradskom prevozu, sudeći po podacima o broju napada od početka godine, dva su najrizičnija zanimanja u javnim službama.

Kako piše dnevni list "24 sata", na posao svakodnevno sa glavom u torbi odlaze i lekari i medicinske sestre, radnici "Gradske čistoće", EDB-a, "Parking servisa", nastavnici...

MEDICINSKI RADNICI

Na drastičan primer doktorke anesteziologa, koja je dobila batine dok je reanimirala dete, podseća direktorka Lekarske komore Srbije dr Tatjana Radosavljević i ističe da su slični primeri samo vrh ledenog brega.

- Zato se zalažemo da zdravstveni radnici napokon dobiju status službenog lica jer nasilje nad ovom strukom ne sme više da se toleriše - dodaje dr Radosavljević.

Zabrinjava što je u odnosu na prethodne godine učestaliji i broj napada na ekipe Hitne pomoći na terenu i na zaposlene koji rade u prijemno-trijažnom i distributivnom centru 194.

KONTROLORI GRADSKOG PREVOZA

Ipak, da je gradski prevoz omiljeno mesto gde Beograđani iskazuju nezadovoljstvo i bes, potvrđuje čak 78 napada na kontrolore i 29 na vozače. Ni svakodnevno verbalno nasilje nad vozačima se ne smanjuje, a samo šest napadača je identifikovano.

Od svih napada koje su pretrpeli kontrolori, 25 je težih i od tog broja čak 11 je bilo na dame. Policija je uhvatila 20 napadača, podneto je isto toliko prekršajnih i dve krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja.

RADNICI "GRADSKE ČISTOĆE"

Verbalnim napadima, najčešće rasističkim, konstantno su izložbeni i radnici JKP Gradska čistoća, a ni fizički nisu retkost.

RADNICI EDB

Neplatiše i kradljivci struje nisu se libili da potegnu sve vrste hladnog i vatrenog oružja kada bi im radnici EDB-a pokucali na vrata, ali ohrabruje to što se broj napada u poslednje vreme drastično smanjio.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jop!

    25. jul 2013 | 16:37

    Ovi navedeni su elita... Imaju plate preko 40.000

  • gaga

    25. jul 2013 | 20:01

    ugrozeni su i zaposleni u trgovini,prvo bednim platama pa nezadovoljnim kupcima koji za svako povecanje cena krive radnike,a najgore prolaze kasirke koje ni krive ni duzne plate ceh,znam iz licnog iskustva.

  • Namcor

    25. jul 2013 | 23:00

    A kako se to lekari ponasaju,i medicinsko osoblje?Cast izuzecima,ali 95 % se ponasa kao da su visa rasa,pocev od salterusa pa nadalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA