DANI MAKEDONSKE TRADICIJE: Duh južnog suseda u restoranu Kovač

Makedonci koji žive u Beogradu i Beograđani koji su na bilo koji način vezani za Makedoniju imaće priliku da uživaju i da se druže u restoranu "Kovač" gde se održavaju Dani makedonske tradicije

  • 0

U restoranu "Kovač" od 23. septembra do 5. oktobra održaće se "Dani makedonske tradicije". Ova manifestacija je proizvod želje, odluke i prijateljstva između dva restorana i vinara koji već godinama sarađuju.

Restoran "Kovač" kao domaćin, želi da ovom manifestacijom potvrdi svoj pečat tradicionalne kuće. Za sve vreme svog postojanja "Kovač" je simbol beogradskog hedonizma, gde uz dobru tradicionalnu hranu, vrhunska kvalitetna pića, i nezaboravne melodije klasnih muzičara svaki gost se oseća kao posetilac planete isključivih užitaka.

Glavni saradnik ove manifestacije restoran "Stara kuća" dolazi iz Skoplja, prestonice makedonske tradicije. Restoran se nalazi u samom centru prestonice, datira iz davnih vremena i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Domaćini "Stare kuće" svojim radom održavaju tradiciju približavajući je današnjim vremenima.

Makedonci koji žive u Beogradu i Beograđani koji su na bilo koji način vezani za Makedoniju imaće priliku da uživaju i da se druže u dve nedelje bogato osmišljenih dana. Uz lep program, ugostiteljke i vinske usluge, oni će svojim gostima da pokažu ili da ih podsete šta je to što nas vezuje za našeg južnog suseda.

Sem ugostiteljskog i boemskog užitka, dani makedoske tradicije imaju i kulturološki cilj. Nastavljanja jedne dobre prijateljske emocije između dva naroda koji kroz istoriji imaju toliko toga zajedničkog čega se sećamo i na sta možemo da budemo ponosni. 

Služiće se isključivo vina i rakije sa teritorije Makedonije za šta je zadužena vinarija "Stobi" sa svojim vrhunskim kvalitetom vina i "Tikveš" sa svojom već poznatom rakijom "zolta", a za muzički program će se pobrinuti orkestar tradicionalne muzike, kao i poznati izvođači tradicionalnog melosa iz cele Makedonije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA