BG: Usvojen rebalans budžeta, izbegnut bankrot

Rebalansom bužeta nisu smanjena davanja prema najsiromašnijim slojevima stanovništva, a sve prethodno preuzete obaveze za socijalna davanja biće ispunjene

  • 2

Privremeni organ uprave Beograda usaglasio je danas rebalans gradskog budžeta za 2013. godinu, kojim je, u poslednjem trenutku, izbegnut bankrot, a budžetski deficit prepolovljen, i to bez zaduživanja, već kroz mere štednje koje neće ići na štetu građana Beograda, saznaje Tanjug.

Prema nezvaničnim saznanjima, rebalansom bužeta nisu smanjena davanja prema najsiromašnijim slojevima stanovništva, a sve prethodno preuzete obaveze za socijalna davanja biće ispunjene.

Na taj način, teret neodgovornog ponašanja dosadašnje vlasti neće platiti najsiromašniji građani, rekao je izvor Tanjuga blizak Privremenom organu uprave.

Prema istom izvoru, rebalansom je u poslednjem trenutku izbegnut bankrot grada, koji bi se desio tokom decembra, jer je Privremeni organ utvrdio da je na dan njegovog imenovanja, nedostajalo 7,3 milijarde dinara da grad plati svoje obaveze.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banderaš

    1. decembar 2013 | 16:14

    Bolje da je bankrotirao!! Tek sada ce početi da kradu,a pljačku da poturaju bivšoj vlasti. I uvek ce biti neka stara lopovska vlast,a nova slatka i poštena!!

  • makarije

    1. decembar 2013 | 22:05

    Istina je banderas istina . Tako je bilo i posle slobe . Nema sloba pokrao. I tako deset godina . Pa i da je bilo tako pa jesmo li mi radili nesto deset godina ili smo blejali samo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA