BEOGRAD: Usvojen rebalans budžeta

Rebalans je usvojen sa četiri glasa za, a protiv je glasala jedino članica Demokratske stranke u privremenom organu Tatjana Pašić

  • 0

Privremeni organ Grada Beograda usvojio je na današnjoj sednici Predlog odluke o rebalansu budžeta za 2013. godinu. Na istoj sednici usvojen je i zaključak o davanju saglasnosti na izmene godišnjih planova 27 sekreterijata i agencija.

Rebalans je usvojen sa četiri glasa za i jednim protiv, a protiv je glasala članica Demokratske stranke u privremenom organu Tatjana Pašić.

Predviđeni prihodi su 77 milijardi dinara, a deficit 3,5 odsto ili 2,2 milijarde dinara.  Rebalansom je prepolovljen deficit Grada, a kako kažu, nije ugroženo funkcionisanje javnih preduzeća kao ni socijalna davanja.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali rekao je za RTS da su to uspeli prevashodno uvođenjem mera štednje, smanjenjem rashoda, ukidanjem nepotrebnih troškova, poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama, kao i usklađivanjem dinamike kapitalnih investicija sa prihodima u budžetu.

"Rebalans je pripremljen u saradnji sa komunalnim preduzećima i sa nadležnim sekretarijatima i direkcijama. Biće obezbeđena sva potrebna sredstva za funkcionisanje komunalnih preduzeća imajući u vidu da je zimska sezona pred nama", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta je da se tim preduzećima obezbedi dovoljno sredstava za nabavku rezervnih delova, za "mazivo, gorivo"

- S druge strane, obezbedili smo sva potrebna sredstva i za plate zaposlenih u gradskoj upravi i za obaveze prema predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i prema penzionerima, za socijalna davanja, onaj deo penzija koje Grad Beograd treba da isplati - istakao je Mali.

Zaključak o davanju saglasnosti na izmene godišnjih planova usvojen je, takođe, sa četiri glasa za, a Pašić je bila uzdržana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA