ZVANIČNICI PORUČILI: Građani, ne paničite zbog bombe

- Nema mesta panici, ali treba malo vremena, jer ovo sve mora ručno da se radi. Nema mehanizacije, nema brzog utvrđivanja da li ima detonatora i o čemu se zapravo radi - rekao je načelnik Sektora MUP za vanredne situacije

  • 2

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da da bi do večeras trebalo da se zna hoće li stanari Budimske ulice ili celog kvarta biti evakuisani zbog bombe koja je nađena na gradilištu u toj ulici, istakavši da je situacija ozbiljna, ali da ne treba paničiti.

On je novinarima rekao da se u ovom trenutku ekipe koje se bave deaktiviranjem neekspolodiranih ubojnih sredstava na terenu i da će procenu dati pre mraka, kao i da će eventualna evakuacija celog kvarta biti izvršena na najbolji moguć način.

- Nema mesta panici, ali treba malo vremena, jer ovo sve mora ručno da se radi. Nema mehanizacije, nema brzog utvrđivanja da li ima detonatora i o čemu se zapravo radi - rekao je Marić.

On nije želeo da precizira o kojoj vrsti bombe je reč, iz kog je perioda i koje je težine, istakavši da je vidljiva samo petina te eksplozivne naprave.

Stanari Budimske ulice biće evakuisani ukoliko se za to ukaže potreba, izjavio je ranije danas predsednik Privremenog veća Grada Beograda Siniša Mali.

- Kada je reč o Gradu Beogradu, u slučaju potrebne evakuacije, sve ugrožene stanare ćemo evakuisati i obezbediti odgovarajući smeštaj. S tim u vezi već smo pokrenuli svu administrativnu proceduru da to završimo - rekao je Mali.

Zaostala bomba najverovatnije će biti uklonjena sutra, a mesto gde je pronađena je bezbedno i ne postoji mogućnost za aktivaciju bombe, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević.

On je istakao da su ekipe za neeksplodirana ubojna sredstva na terenu i sagledavaju mogućnosti da se bomba bezbedno ukloni i neutrališe, ali to neće biti učinjeno danas.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić apelovao na građane da poštuju uputstva nadležnih u vezi ponašanja zbog avionske bombe koja je pronađena u beogradskoj opštini Stari grad.

- Molio bih zato i građane i novinarske ekipe da poštuju uputstva Sektora MUP-a za vanredne situacije... Situacija je opasna po život i nemojte da se igrate - upozorio je Dačić i dodao da nije poznato kako će bomba biti uništena.

Bomba je pronađena prilikom izvođenja građevinckih radova na dubini od oko šest metara, radovi su obustavljeni, a obližnja zgrada sa 20 stanara je evakuisana i oni su smešteni u hotel "Slavija".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    7. decembar 2013 | 17:54

    Situacija je opasna po zivot nemojte se igrati :))) ????? Drugim recima nemoj bombu krasti nije ovo poklopac shahte !!! :) haha

  • anti antifa

    7. decembar 2013 | 18:52

    Eto šta nam stiže made in EU i made in USA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA