Protest i sirene GSP zbog napada na vozače

"Nadležni moraju da nas shvate ozbiljno. Vreme je za jednu veliku društvenu akciju. Moramo ustanoviti šta su uzroci nasilja i zašto se ono u najvećoj meri ispoljava na vozačima GSP", navodi se u saopštenju sindikata vozača

  • 3

Sindikati GSP Beograd danas će se u minut do dvanaest oglasiti sirenama u znak protesta zbog napada na vozača autobusa GSP iz pogona Karaburma.

Vozača GSP na liniji 37 D. R. napao je juče ujutro putnik koji ga je više puta udario i posekao nožem. Incident se dogodio juče oko 8.00 na uglu ulica Poenkareove i Cvijićeve.

Kako je vozač juče rekao agenciji Beta, lekari su mu konstatovali lakše povrede, a palac je zbog posekotine "trenutno onesposobljen".

"Nadležni moraju da nas shvate ozbiljno. Vreme je za jednu veliku društvenu akciju. Moramo ustanoviti šta su uzroci nasilja i zašto se ono u najvećoj meri ispoljava na vozačima GSP koji odgovorno obavljaju svoje zadatke prevozeći Beogradjane", navodi se u saopštenju sindikata.

Dodaje se da je bilo mnogo obećanja ali da je malo toga konkretno uradjeno po pitanju zaštite saobraćajnog osoblja.

Sindikati GSP su naveli da je napadač na vozača mogao da bude lako nađen da u autobusu postoji video nadzor i kamere.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    21. februar 2014 | 09:14

    Zasto se ne stave kamere na autobuse da se vidi koliko se bahato ponasaju vozaci GSP-a?!Pa se posle pitaju zasto ih tuku u saobracaju.Najgori u sqobracaju su taxisti i vozaci autobusa

  • Narod

    21. februar 2014 | 11:20

    Udri bagru!!

  • Nijeimebitno

    21. februar 2014 | 10:14

    Ne seri WC se koriati za to!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA