Svedočanstvo o modernom Beogradu pronašli u đubretu! (FOTO)

Ove fotografije svedoče kako je Beograd zapravo postao moderan i prikazuje zgrade koja su dela naših najčuvenijih arhitekata. One su sasvim slučajno ugledalo svetlo dana - jedan čovek ih je pronašao u đubretu

  • 0

Fotografije zgrada građenih tridesetih godina prošlog veka u Beogradu ugledalu su svetlo dana zahvaljujući Banetu Gajiću, a imaju veoma neobičnu priču.

Ove fotografije svedoče kako je Beograd zapravo postao moderan i prikazuje zgrade koja su dela naših najčuvenijih arhitekata. Najveći deo ovih zgrada preživeo je Drugi svetski rat.

Međutim, iako su preživele ratna razaranja, jedan deo zgrada je oštećen lošom adaptacijom, nadzidavanjima i nestručnim rekonstrukcijama. Ove fotografije, sasvim slučajno, pronašao je jedan čovek u đubretu.

On je te fotografije predao Milanu Milovanoviću koji ih je i skenirao, a Bane Gajić ih je javno objavio. Kakva je arhitektura bila tridesetih godina u Beogradu i kako je srpska prestonica postala moderna, imate priliku da vidite u galeriji:

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA