Vreme čitanja: oko 1 min.

POSLEDNJE ZBOGOM: Tijanića ispratili uz Arsenovu "O mladosti" (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Novom groblju se od poznatog novinara oprostili i Ivica Dačić, Vojislav Koštunica, Rasim Ljajić, Mirjana Bobić Mojsilović, Dara Džokić, Nataša Ninković, Radoš Bajić, Željko Joksimović, Haris Džinović...

  • 2

Uz pesmu Arsena Dedića "O mladosti", porodica, prijatelji, kolege i brojni poštovaoci oprostili su se na Novom groblju od generalnog direktora RTS-a, Aleksandra Tijanića.

Više hiljada ljudi čekalo je strpljivo satima u redu ispred kapele za kremaciju kako bi odali poslednju počast prvom čoveku RTS-a.

Među njima i premijer Srbije Ivica Dačić, predsednik DSS Vojislav Koštunica, ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić, gradonačelnik Beograda u tehničkom mandatu Dragan Đilas, književnica Mirjana Bobić Mojsilović, glumci Dara Džokić, Nataša Ninković, Lidija Vukićević i Radoš Bajić, pevači Željko Joksimović, Oliver Mandić, Merima Njegomir, voditeljka Jovana Janković, Vuk i Danica Drašković, Milka Forcan, osnivač Mc Cann Grupe, Srđan Šaper, Milanka Karić...

Ispred kapele, kako red nalaže za pokoj duše služeni su rakija i žito, a na velikom video bimu, građani su mogli da prate izjavljivanje saučešća Tijanićevoj porodici.

Mirno mimoilaženje na ulasku u kapelu prekinuto je nekih sat vremena nakon početka ispraćaja kako bi vladika Porfirije započeo služenje opela.

Na vladikine reči kako je jedini neprijatelj, kojeg niko na svetu ne može da izbegne - smrt, svojim govorima nadovezali su se Tijanićevi sin i ćerka Zara i Stefan, kum Vasa Jeremić i dugogodišnji Tijanićev prijatelj i saradnik, novinar Slavoljub Slava Đukić, sa kojim je 70-ih prvi čovek RTS-a radio u nedeljniku NIN.

- Tijanić je svojim ogromnim talentom, duhovitošću i  duhom bio pravi gigant novinarstva. Imao je britko pero, ali i dobru dušu i u potpunosti je davao sebe u poslu - rekao je između ostalog kolega koji ga je prema rečima mnogih najbolje poznavao.

Đukićevim rečima nezvanično je označen kraj ispraćaja, a razilaženje na Novom groblju počelo je oko 18 časova.

Urna Aleksandra Tijanića naknadno će biti položena u Aleji zaslužnih građana.

(K.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Twit

    1. novembar 2013 | 18:53

    Laka ti zemlja LEGENDO...bio je jedan od retkih koji je se usudio da ljude i DOS-a nazove pravim imenom, Skotovima!!!...meni koliko je poznato americkog ambasadora Mongomeria je otero dodjavola.

  • Milan

    1. novembar 2013 | 17:05

    To nije ni 1/5 zaposlenih u tom rts-u.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA