≫ 

Hrvatska smanjila takse za kontrolu voća i povrća

Do promene pravilnika došlo je nakon žestokih reakcija susednih zemalja pogođenih hrvatskim merama

  • 4

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima sa 270 na 12,6 evra, javlja HRT.

Ovo je čovek koji je ceo region okrenuo protiv Hrvatske: Izmenio je pravilnik na svoju ruku, a sada je u nemilosti vlasti (FOTO)

Srbija uzvraća udarac Hrvatskoj: Uprava carina Srbije primenila kontramere

Do promene pravilnika došlo je nakon žestokih reakcija susednih zemalja pogođenih hrvatskim merama, zbog čega je premijer Andrej Plenković naložio izmenu tih propisa.

Izmena se odnosi na naknadu za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, te iznosi 90 kuna (12,6 evra) za svaku pojedinu vrstu voća i povrća u okviru jedne kontrole koje provode poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija.

Pravilnik će, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske, biti objavljen u petak, 11. avgusta u Narodnim novinama.

Foto: pixabay.com, Telegraf, FreeDigitalPhotos/piyato

U saopštenju se dodaje da se izmena odnosi na naknadu za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima i da iznosi  90,00 kuna (12,6 evra) za svaku pojedinu vrstu voća i povrća u okviru jedne kontrole koju sprovode poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija.

Sa susednim državama je dogovoreno da od petka nema trgovinskih blokada na granicama. Nadalje, u saradnji sa susednim državama analiziraćemo cene naknada inspekcijskog nadzora u okruženju kako bismo osigurali zaštitu potrošača i konkurentan položaj poljoprivrednika na način koji neće ometati trgovinsku razmenu - navodi se, između ostalog, u saopštenju poslatom medijima.

(Telegraf.rs / HRT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    10. avgust 2017 | 13:17

    Hrvati u zadnjih 10 godina imaju ubedljivo najlošiju vladu na Balkanu.

  • Marko

    10. avgust 2017 | 13:51

    Bolje bi se organizovala deca u vrticu

  • Fila

    10. avgust 2017 | 13:38

    Vlade tome i služe da slušaju narod ,a kod vas to još nije bio slučaj i neće skoro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA