Zbog suše manji porez na zemljište u Svilajncu

Opština je iz budžeta "izdvojila značajna sredstva, za izradu projekta tehničke domumentacije za navodnjavanje 3.100 hektara zemljišta, kako više ne bi dolazili u ovako tešku situaciju"

  • 1

Opštinsko veće Skupštine opštine Svilajnaca, danas je donelo odluku, kojom se poljoprivrednicima te opštine umanjuje porez na zemljište za treći i četvrti kvartal, kako bi im se pomoglo da prevaziđu posledica suše izazvane visokim temperaturama koje su pogodile celu Srbiju.

Milica Lazarević je probudila Srbiju: Nemojte da dozvolite da vam oko kuće raste korov, dok vi živite u sobici u Beogradu!

Grom zapalio štalu i garažu kod Svilajnca, od siline udarca zatreslo se CELO SELO!

Sednici je predsedavao predsednik opštine Predrag Milanović.

U saopštenju Informativne službe opštine se navodi i da je usvojen i izveštaj KJP "Morava" o redovnom snabdevanju vodom građana, uz napomenu da je opština iz budžeta "izdvojila značajna sredstva, za izradu projekta tehničke domumentacije za navodnjavanje 3.100 hektara zemljišta, kako više ne bi dolazili u ovako tešku situaciju".

Milanović je, na sednici, istakao "da se nada da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede naći načina da pomogne poljoprivrednicima kako bi prevazišli teškoće izazvane sušom".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Паун54

    13. avgust 2017 | 12:23

    Браво општино коју води прави човек,да је то у Београду - онда би га чак и повећали,јер овде су само повећања истих

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA