Srbija bez konkurencije: Najbolje mesto za investiranje u svetu

U najnovijem izveštaju IBM objavljeno je da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini

  • 75

Srbija je najbolje mesto za investiranje, a izveštaj "IBM Global Lokejšns Trend 2017" (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede Goran Knežević.

Beograd je najatraktivnije mesto za investiranje u regionu: Vesić pozvao Slovence da ulažu u prestonicu

U najnovijem izveštaju IBM objavljeno je da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini.

IBM nekoliko godina unazad analizira aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, a ovo je do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno porast od oko 40 odsto u odnosu na 2015. godinu.

- Vlada Srbije koju je vodio Aleksandar Vučić postavila je unapređenje uslova za poslovanje visoko na listi prioriteta, a i ova Vlada koju vodi premijerka Ana Brnabić nastavila je, energično i posvećeno, rad na otklanjanju svih barijera - izjavio je Knežević.

Kako je saopštili Ministarstvo privrede, Knežević je podsetio da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već cela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Srbija je, podseća on, u poslednje dve godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svetske banke koja rangira 190 zemalja sveta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mesta, i plasirala se najbolje od kad ta lista postoji.

Na poslednjoj listi, Srbija je ušla u Top 10 zemalja reformatora na svetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikac

    30. avgust 2017 | 07:36

    Kako neće biti najkonkurentnija kad je minimalna plata u Srbiji najminimalnija u Regionu?

  • Skandal

    30. avgust 2017 | 07:37

    Zašto srpski mediji ćute? Čim je došao novi gradonačelnik Dubrovnika iz HDZ-a na ulazu u grad je napravljen mural svih grbova hrvatskih brigada koje su branile grad u velikosrpskoj agresili 90ih a tako i grb HOSa sa Za dom, spremni. Za mural kojeg vidi milioni turista iz celoga sveta svi u Srbiji ćute jer je teško ispirat mozak turistima koji se dive grbovima koji su odbranili tu hrvatsku i svetsku baštinu. Eto sada gradonačelnik Dubrovnika prekida svu saradnju sa srbima sve dok se ne ispričaju za razaranje grada i ubistva civila a srpski mediji i dalje ćute? Dnevno.hr DUBROVAČKI GRADONAČELNIK Mato Franković ‘otkantao’ Srbe: Suradnja nakon isprike! Dnevno,hr STROGI ZAKONI, JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja!

  • Pk

    30. avgust 2017 | 09:43

    Tacno, ali zato sto im dajemo po 10000 € za svakog radnika, a radnik radi za 28000 dinara. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA