Izgradnja vetroparka tapka u mestu zbog trafoa: Stoji ruska investicija od 100 miliona evra

Rusi bi na oko 100 hektara zemlje trebalo da izgrade vetropark snage 100 megavata

  • 0

Investitori iz Rusije spremili su 100 miliona evra za izgradnju vetroparka u Boljevcu, ali sa poslom ne mogu da počnu jer još nije sagrađen trafo, kako bi se priključili na srpski elektroenergetski sistem!

SRBIJA JE DOBILA PRVI VETROPARK: Antić pustio u rad vetrenjače visoke 178 metara!

- Rusi su kupili oko 100 hektara zemlje u okolini Boljevca, dobili dozvole i sada čekaju izgradnju trafoa. Do tada, neće počinjati sa izgradnjom vetroparka, snage 100 megavata - kaže dr Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Marjanović kaže da bi opština Boljevac, po ugovoru, od Rusa imala pravo na naknadu od skoro milion evra zbog izgradnje vetrenjača, dok je opštinski budžet oko 450 miliona dinara.

Pre osam godina, italijanska kompanija ’’Bontkom’’ je dobila dozvole da izgradi vetropark u Boljevcu, ali su odustali od posla jer su, u međuvremenu, nakupci kupili zemlju gde je trebalo da bude izgrađen vetropark i pokušali da im je prodaju po cenama daleko višim od tržišne.

(R. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA