≫ 

Brnabić: U naredne tri nedelje KONAČNA ODLUKA o rastu plata i penzija

U privredi moraju biti bolji uslovi i veće plate jer ona plaća javni sektor - istakla je premijerka

  • 0

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje uspešne razgovore sa Misijom MMF-a koja boravi u Beogradu, kao i da veruje da će se u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama oko rasta plata i penzija.

NASTAVLJA SE BITKA ZA ZNANJE: Brnabić uručila robotiće za programiranje školama iz Čačka i sa Kosova i Metohije (FOTO)

Vlada Srbije će logistički podržati unutrašnji dijalog: Brnabić razgovarala sa Bjornstadom (FOTO)

- Nama je važno da im predstavimo naše viđenje rasta plata i penzija i održivog rasta privrede i očekujem da ćemo imati konsenzuzs u narednim danima jer imamo dobru situaciju u budžetu i fiskalnu disciplinu - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara u Čačku gde je razgovarala sa privrednicima iz tog kraja.

Foto: Vlada Srbije

Ona je napomenula da je dobro što smo uspešno završili sedmu reviziju aranžmana sa MMF-om i dodala da očekuje da uspešno okončamo ceo aranžman i da se "vlada pokaže kao dobar i kredibilan partner".

Fokus će u narednom periodu, kako je podvukla, biti na daljoj transformaciji Poreske uprave.

Brnabić je podsetila da je juče postignut dogovor oko minimalne cene rada i istakla da su se sindikati i poslodavci po prvi put dogovorili oko toga, a da je Vlada tu manje više potvrdila dogovor.

Foto: Vlada Srbije

- Važno je da to povećanje minimalne cene rada u odnosu na povećanje plata ne bude tako da opet bude primamljivije raditi u javnom sektoru nego u privredi. U privredi moraju biti bolji uslovi i veće plate jer ona plaća javni sektor - zaključila je Brnabić.

NIŠ - PRIMER RAZVOJA

Predsednica vlade Ana Brnabić razgovarala je danas u Čačku sa privrednicima iz tog kraja i poručila da će se vlada u narednom periodu više posvetiti tom delu Srbije, kao i da su u toku pregovori sa jednim potencijalnim investitorom i da se nada da će biti dobrih vesti.

Brnabić je rekla da je za nju uvek važno da razgovara sa privrednicima, kako bi videla šta im smeta u daljem razvoju, zapošaljavanju ljudi.

- Često kao vlada znamo mnogo više o problemima stranih investitora u Srbiji, ali ne i o našim privrednicima i kompanijama - rekla je premijerka i dodala da je na sastanku bilo reči o strateškim projektima.

Foto: Vlada Srbije

Prvi prioritet, podvukla je, jeste Koridor 11, jer će nakon otvaranja autoputa biti više investitora, ali i više načina za izvoz i promociju privrede Čačka i Moravičkog okruga van Srbije.

Brnabić je apostrofirala značaj projekta industrijske zone u Čačku.

- Intenzivno radimo na pregovorima sa jednim potenijalnim investitorom, a kad jedan dođe, lakše će i drugima biti da ga slede, a time se pravi konkurencija koja omogućava ravnomeran i održiv rast plata i zaposlenosti… Nadam se da je to prva stvar za koju ćemo uskoro imati neke dobre vesti - naznačila je predsednica vlade.

Ona je dodala da se na primeru Niša i juga Srbije videlo kako izgleda kada se cela vlada posveti razvoju jednog grada i kraja, ističući da će se vlada sada posvetiti drugim gradovima, Čačku, Kraljevu, Loznici…

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je premijerki na poseti i vladi na svemu što je učinila za Čačak - prenosu investitorskih prava za gasifikaciju indudstrijske zone, što je vredno oko 100 miliona dinara, prenosu investitorskih prava za Opštu bolnicu u Čačku i kao i za elektrifikaciju industrijske zone.

Foto: Vlada Srbije

- Razgovarali smo o investicijama, Koridoru 11, aerodromu Morava, završetku industrijske zone i važno je da smo videli koji su problemi privrednika, koji mogu da se reše - rekao je Todorović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA