LEPE VESTI ZA MLADE NA SELU: 94 poljoprivrednika dobilo 165 miliona dinara za razvoj agrara!

Najveće interesovanje mladih poljoprivrednika je za biljnu proizvodnju, zatim za stočarstvo i na kraju za preradu mesa, mleka, povrća, voća i grožđa

  • 2

Tačno 94 mlada poljoprivrednika potpisala su danas ugovore u ukupnoj vrednosti od 165 miliona dinara sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu.

Vesna objasnila kako se živi na njivi: Ovo je prava istina o životu na selu i tome koliko imamo novca mesečno!

Cilj ove agrarne mere, koja je svakom od njih donela po 1.755.319 dinara, jeste podrška mladima da ostanu u seoskim sredinama i unaprede konkurentnost na svojim poljoprivrednim gazdinstvima, prenela je RTV.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, po prvi put, sprovodi meru agrarne politike o dodeli sredstava mladim poljoprivrednicima, kao podršu novim generacijama koje žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Poljoprivrednici su dobili sredstva za unapređenje biljne i stočarske proizvodnje i za preradu mesa, mleka, povrća voća i grožđa.

Foto: Profimedia

Najveće interesovanje mladih poljoprivrednika je za biljnu proizvodnju i tu je potpisano 63 ugovora, zatim za stočarstvo, gde je potpisano 28 ugovora i na kraju 3 ugovora su dodeljena za preradu mesa, mleka, povrća, voća i grožđa.

Kako je najavio resorni sekretar, ova mera biće nastavljena i u 2018. godini, kako bi se mladima omogućilo da ostanu na selu da bi se poboljšala demografska slika ruralnih sredina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marinko

    15. septembar 2017 | 16:32

    Pa koga vise lazete, ja imam i svinje, i ovce, i krave, i koze, i maline, jagode, i pilice, imam 27 godina, i kad sam se obratio drzavi za pomoc dobio sam sipak. Sad hocu lesnik da sadim, ali nemam sredstva bas zbog toga. A drzava kao daje, pricajte to nekom drugom, gospodi iz gradova, oni ce poverovati. A ja citav dan na njivi provedem, ni gorivo ne mogu dobiti jeftinije.

  • Fibi

    16. septembar 2017 | 23:43

    Sve je to lepo ali kome se oduzelo da bi se njima dalo.Dok jedni iako rade od svojih neto plata ne moze da podmiri osnovne potrebe dotle se drugima iz budzeta besplatno daju pare radi politickih bodova.Svakomgradjaninu Srbije treba besplatno dati jednu prosecnu platu da bu mogao kako tako da izasje iz dugova i stane na noge a pogotovo onima koji vec rade i iz cijih bruto plata se puni taj budzet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA