Prodaje se najstarija pivara u zapadnoj Srbiji: Valjevski brend ide u ruke privatnika

Javni poziv je otvoren do 6. novembra 2017. godine

  • 4

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije Valjevske pivare.

Za privatizaciju Galenike zainteresovano 10 kompanija: Otkupili tendersku dokumentaciju

Pisma o zainteresovanosti treba da sadrže, između ostalog, predlog modela privatizacije Valjevske pivare, predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja radnika koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme.

Javni poziv je otvoren do 6. novembra 2017. godine.

Valjevska pivara, nakon neuspešne privatizacije, stala je ponovo „na noge“, podigla proizvodnju, a trend rasta proizvodnje proteklih godina omogućio je i osvajanje novih tržišta, između ostalog i Sjedinjenih Američkih Država, a uskoro se očekuju i isporuke u Kanadu.

Foto: Telegraf

Nakon uspešnog oporavka, država je odlučila da proda najstariju pivaru u zapadnoj Srbiji. Valjevska pivara zapošljava oko 200 radnika. Ovo preduzeće na vreme izmiruje sve svoje obaveze prema radnicima, državi i dobavljačima.

Valjevska pivara je sponzor skoro svih kulturnih i drugih manifestacija u valjevskom kraju, a svojim donacijama pomogli su mnoge ustanove.

Daljinac

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYZ

    11. oktobar 2017 | 20:37

    Ovo pivo je tvrdim,najbolje,i najlepše i najkvalitetnije u Srbiji!!! Ako ga neko kupi,komercijalizuje i upropasti ovo će biti tragedija.Valjevsko pivo je možda i vrhunskog kvaliteta baš zato što nije komercijalizovano,što ga nema svuda u ogromnim količinama.Kvalitet je u pitanju do sada bio umesto kvantiteta.Nedajte Valjevsko,nedajte i ono malo što vredi u Srbiji!!!

  • Mrgud

    11. oktobar 2017 | 15:49

    Sve sto se oporavi i zaradjuje novac se prodaje ...samo u Srbiji

  • Apppppple

    11. oktobar 2017 | 14:20

    Sve redom prodavaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA