Rusija dobija sopstvenu valutu: Ona se zove KRIPTORUBLJA, i ima specijalnu namenu

Stvaranje sopstvene kriptovalute je inicijativa predsednika Rusije Vladimira Putina

  • 5

Rusija će pustiti u promet sopstvenu kriptovalutu — kriptorublju, saopštio je ministar za telekomunikacije Nikolaj Nikiforov na zatvorenoj sednici sa članovima Moskovskog kluba.

Ruska rublja najsnažnija valuta u 2016. godini, evo i kako je ojačala prema dolaru

Putin se nikada nije ovoliko od srca smejao: Ministar napravio veliki lapsus, ruski predsednik ga ispravio i dobio napad smeha (VIDEO)

Prema njegovim rečima, stvaranje sopstvene kriptovalute je inicijativa predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Sa sigurnošću izjavljujem da ćemo pustiti u promet kriptovalutu, iz prostog razloga: ako mi ne uradimo to, za dva meseca će to uraditi naši susedi iz Evroazijskog ekonomskog saveza - rekao je Nikiforov.

Radi efikasnosti kriptorublja treba da isplati porez na dohodak građana. Stoga, ako vlasnik ne bude mogao da objasni poreklo njegove kriptovalute, prilikom konverzije u ruske rublje od njega će uzimati porez od 13 odsto od čitave sume. Uostalom, Nikiforov je dodao da će o svim tim pitanjima još biti razgovora.

Ministar za telekomunikacije je naglasio da stvaranje kriptorublje ne znači legalizaciju bitkoina i drugih kriptovaluta. Prema rečima Nikiforova, najverovatnije će to biti zatvoreni model sa određenim obimom regularnih emisija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    15. oktobar 2017 | 15:18

    novac je u opticaju a sto manje novca i nocanih sredstava je u opticaju jaca ekonomska moc drzave gube se deflacija inflacija i druge nepizeljne situacije sukoba gradjana i drzave radno sposobnih

  • Nele

    15. oktobar 2017 | 15:11

    isplatni cek je penzionog karaktera

  • Nele

    15. oktobar 2017 | 15:15

    drzavne i menice gradjana nisu izsto jedne su kredibilitet jedne su kredititet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA