≫ 

Super kineska lokomotiva stigla u Srbiju: Voziće najboljim putevima Balkana, a uskoro dobijamo još jednu! (FOTO)

Očekuje se da će druga lokomotiva uskoro stići

  • 0

Prva električna kineska lokomotiva počela je da radi u Srbiji, javlja kineska agencija "Xinhua". Prema pisanju agencije na njihovom sajtu xinhuanet.com, lokomotiva će ići najpopularnijim transportnim putevima na celom Balkanu.

KUPITE STARU LOKOMOTIVU: Danas počinje treći krug licitacije za prodaju starih vozova

Jeste nekad čuli kako zvuči kada se pali čuvena srpska lokomotiva? (VIDEO)

Njena maksimalna brzina koju može da razvije je 140 kilometara na sat, a snaga je sedam hiljada kilovati, tako da ova lokomotiva može da podnese 4,5 hiljade tona tereta.

U martu 2016. godine, kineska kompanija "CRRC Zhuzhou" potpisala je ugovor sa Termoelektranom Nikola Tesla, srpskim državnim preduzećem, o isporuci dve električne lokomotive. To je prvi kineski projekat ovog tipa u Srbiji, a prvi je u skladu sa evropskim standardima za tehničke specifikacije za interoperabilnost (TSI).

Očekuje se da će druga lokomotiva uskoro stići u Srbiju.

"CRRC Zhuzhou" je ojačao svoje prisustvo na inostranim tržištima poslednjih godina. Isporučili su  vozove za metro u Turskoj, više vozova u Makedoniji i Češkoj, kao i hibridne trolejbuse u Austriji.

"CRRC", poznat i pod nazivom "China Railway Rolling Stock Corporation", osnovana je 2015. godine spajanjem bivša dva konkurenta. Do sada je najveći proizvođač mašina brzo proširio svoje poslovanje sklapanjem ugovora širom sveta, na više kontinenata, i prodao opremu za više od 100 zemalja i regiona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA