Kanađani ulažu 1,5 milijardi dolara: Rudnik kod Bora otvara se 2021. godine

Rudnik kod Bora bi se eksploatisao podzemnim putem

  • 9

Naredne godine započeće pripreme za otvaranje rudnika bakra i zlata kod Bora, u koji će kanadska kompanija ’’Nevsun’’ uložiti 1,5 milijardi dolara.

Bili smo u gradu bakra i rudara i zatekli ga čistog, u bojama jeseni: Nekada ovde nije bilo ni za hleb, sada se razvija velika priča (VIDEO)

Direktor RTB Bor otkriva ekskluzivno za Telegraf: Da li ima zlata u borskom mulju, i koliko ga je teško ukrasti? (VIDEO)

Rudnik bi trebalo da počne sa radom 2021. godine, a mogao bi da se eksploatiše narednih 15 godina. Za to vreme, izvuklo bi se oko milion tona bakra i gotovo 70 tona zlata, čija se vrednost procenjuje na 13 milijardi dolara.

Srbija bi imala benifit od 15 odsto poreza, kao i dodatnih pet procenata neto prihoda kao naknadu za korišćenje mineralnih sirovina.

Rudnik kod Bora bi se eksploatisao podzemnim putem, jer se ruda nalazi na dubina većim od 700 metara.

Daljinac

(R.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patofna

    27. oktobar 2017 | 15:32

    E sad neka mi neko normalan objasni od ovih nasih sto vode ovu drzavu hahah vode preko vode...zasto drzava ne otvori rudnik..zasto stranac i gde je tu matematika 5 posto hahaha

  • Pele

    27. oktobar 2017 | 15:26

    Samo 5%?????Da li su o i normalni?????

  • Sasi

    27. oktobar 2017 | 16:48

    Pa zato sto je prodat logicno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA