Komercijana banka lider, paušalne informacije štete svima

Komercijala banka navodi da je dugogodišnji lider po visini devizne štednje sa ukupno 1,6 milijardi evra, što govori o poverenju građana Srbije, da ima preko milion klijenata, da je po visini aktive druga banka na domaćem tržištu i da zauzima oko 12 odsto bankarskog tržišta u Srbiji

  • 0

Komercijalna banka saopštila je danas da deli stav Narodne banke Srbije da odgovorno postupanje mora biti zadatak svih, od NBS, preko drugih državnih organa i institucija, i posebno medija, a da "tendenciozno aktuelizovanje informacija iz prošlosti koje nemaju povod u sadašnjim dešavanjima, može dovesti u pitanje poverenje u stabilnost čitavog finansijskog sistema".

Pozitivni poslovni rezultati Komercijalne banke: U prvih devet meseci 2017. dobitak 48 miliona evra

- Samim tim nepotpune i neprecizne, a posebno neproverene i paušalne informacije štete svima - saopštila je Komercijalna banka, koja istice da je, kao jedan od lidera srpskog bankarskog tržišta, u ovoj godini ostvarila rekordan poslovni rezultat - za devet meseci ostvarila je dobit od 48 miliona evra, što je znatno više u odnosu na plan.

Komercijala banka navodi da je dugogodišnji lider po visini devizne štednje sa ukupno 1,6 milijardi evra, što govori o poverenju građana Srbije, da ima preko milion klijenata, da je po visini aktive druga banka na domaćem tržištu i da zauzima oko 12 odsto bankarskog tržišta u Srbiji.

- Sve to govori o veoma stabilnom i uspešnom poslovanju Komercijalne banke u 2017. godini, što je potvrdila i Narodna banka Srbije, a to je zasluga pre svega, zaposlenih u banci - kaže se u saopštenju.

Zakonitost u radu je jedan od osnovnih postulata u poslovanju Komercijalne banke, i u tom smislu Banka uvek stoji na raspolaganju nadležnim državnim organima za svaki oblik saradnje u obavljanju poslova kontrole i nadzora poslovanja, navedeno u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA