Zorana Mihajlović protiv vinjeta u Srbiji: To ne bi bilo fer prema građanima, zamislite da naplaćujemo Ibarsku magistralu

Ministarka kaže da još ne možemo tražiti ni dinar za regionalne puteve, zbog toga imamo zatvoren sistem naplate putarine

  • 33

Srbija neće uvoditi vinjete jer naplata korišćenja regionalnih puteva ne bi bila fer prema građanima, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović u Budimpešti na samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

NEMAČKA UVODI VINJETE: Evo koliko će definitivno koštati za strance

Na pitanje zašto Srbija ne uvodi vinjete za naplatu puteva, kao što to npr. čini Mađarska, ministarka je objasnila da se u Mađarskoj, kroz vinjete, putarina ne naplaćuje samo na autoputevima, nego i na svim regionalnim putevima.

- Zamislite da naplaćujemo Ibarsku magistralu, to ne bi bilo u redu. Koncentrišemo se na autoputeve - rekla je Mihajlović.

- Još ne možemo da naplatimo ni dinar za regionalne puteve, zbog toga imamo zatvoren sistem naplate putarine. Ne bi bilo korektno prema građanima da naplaćujemo regionalne puteve - poručila je ona.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toka

    28. novembar 2017 | 00:14

    Zato sto neko ima korist od naplate na rampama! Normalan svet koristi vinjete i nema zastoja na putevima! Kada zavrse auto put u rumuniji i bug. A uveliko rade, nas ce svi obici

  • Goran

    27. novembar 2017 | 23:04

    Za sve strane automobile treba uvesti vinjetu a domaci automobili da placaju na godisnjem nivou tako bi smanjili guzve na drumarinama

  • Dragomir iz lipovice

    27. novembar 2017 | 23:19

    U svetu vinjete vaze za koriscenje auto puteva a ne za regionalne puteve prema tome ne vidim zasto je mihajlovicka protiv, ona obozava rampe i kilometarske kolone vozila ispred njih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA