≫ 

Ponovo radi Srpska fabrika stakla, 230 otpuštenih radnika se vraća u pogone: Stečaj je poništen

Radnici smatraju da fabrika ima perspektivu i da uz podršku države i strateško partnerstvo sa stranim kompanijama može uspešno da posluje

  • 3

Odlukom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, kojom je poništeno rešenje Privrednog suda u Kragujevcu o stečaju u "Srpskoj fabrici stakla" u Paraćinu, staklara se vraća u predstečajni postupak, a u pogone 230 otpuštenih radnika.

Ovakav doktor je retkost u Srbiji: Ivan prikuplja i prodaje otpad kako bi kupio medicinsku opremu za bolnice!

U sindikatu "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu smatraju da je vest o poništavanju stečaja odlična za sve otpuštene radnike i da im se mora nadoknaditi šteta učinjena uvođenjem stečaja.

Takođe, smatraju da fabrika ima perspektivu i da uz podršku države i strateško partnerstvo sa stranim kompanijama može uspešno da posluje.

- Posle ovog straha i muke koju smo doživeli, očekujemo da "Srpska fabrika stakla" u Paraćinu zauzme pravu poziciju, to znači da počne da stvara profit – to može, to mora, to sigurno hoće uz malu pomoć neke stručne ekipe, možda ekspertize državnih organa i nekog strateškog partnerstva za koje ja mislim da ima interesa -  kaže predsednik Samostalnog sindikata Staklare Živojin Matejić.

Sindikati će konsultovati stručnjake iz oblasti radnog prava kako bi se svi otpušteni radnici vratili na posao.

- Mi se nadamo da će se oni koji su otišli vratiti, za ove još da se uposle – da bude posla za sve - kaže Boban Nikodijević, predsednik sindikata "Nezavisnost" u Staklari.

Privredni sud u Kragujevcu rešenje o stečaju Staklare doneo je 20. septembra zbog duga od 47 miliona evra preduzeću "Veksilum Balkan" iz Čačka. Na odluku Privrednog suda u Kragujevcu žalili su se pojedini poverioci, ali i Skupština opštine, a otpušteni radnici su više puta protestovali ispred fabričke kapije.

Daljinac

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA