≫ 

Skoro pola miliona ljudi bez posla zbog Bregzita

- Što teži Bregzit budemo imali na kraju, to će veće biti potencijalne posledice po poslove, rast i životni standard - upozorio je Sadik Kan

  • 4

Ukoliko Velika Britanija ne postigne sporazum o budućim odnosima sa Evropskom unijom pre nego što napusti blok, posao u toj zemlji moglo bi da izgubi skoro pola miliona ljudi, pokazuje danas objavljena studija o posledicama Bregzita.

Britanci pred DRUGIM referendumom o ostanku u EU ili ipak ne?

U istraživanju, koju je naručio gradonačelnik Londona Sadik Kan, upozorava se da bi jedna "izgubljena decenija" sa značajno nižim ekonomskim rastom rezultirala gubitkom 482.000 radnih mesta i investicija vrednih 67 milijardi dolara do 2030. godine, ako najgori scenario postane realnost.

Gradonačelnik Londona je apelovao na premijerku Terezu Mej da osigura da Britanija izbegne ovakav ishod, tako što će ispregovarati "sporazum koji nam omogućuje da ostanemo na jedinstvenom tržištu i u carinskoj uniji", prenosi AP.

- Što teži Bregzit budemo imali na kraju, to će veće biti potencijalne posledice po poslove, rast i životni standard - upozorio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    12. januar 2018 | 00:01

    Eto zato neću u uniju, a imali smo već jednu zvala se Jugoslavija i znamo kako je završila. Bešte od Unije ko djavo od krsta.

  • Adijo

    11. januar 2018 | 23:05

    Ako, ako nekse i njima desi, koliko su samo lolonija imali u svetu i stekli bogastvo od tuđe muke, sve se vraća

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    11. januar 2018 | 23:02

    Jednom kad se uđe, teško je izaći iz te EU kakva kod da je.Britanija i Britanci već žale zbog izlaska iz EU. Referendum nije dobro pripremljen i nisu građani Britanije dobro upoznati sa svim lošim stvarima istupanja, samo su im rekli ono što im donosi dobroga.Referendum je bio volja narodu i ima se poštivati.Jedan premijer može voditi vladu i zemlju u dobru a isto tako i u lošu smjer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA