Davos 2018. godine: Ovo su dobitnici ovogodišnjih Kristalnih nagrada (FOTO)

Na Svetskom ekonomskom forumu se Kristalna nagrada dodeljuje umetnicima zaslužnim za pozitivne promene u društvu

  • 0

Uoči sutrašnjeg zvaničnog početka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, večeras su u švajcarskom zimskom centru dodeljene nagrade Kejt Blančet, Eltonu Džonu i bolivudskoj zvezdi Šahu Ruku Kanu, za rad na podizanju svesti o pitanjima ljudskih prava.

Vodič kroz Svetski ekonomski forum u Davosu: Zašto je ovo najbitiniji svetski biznis događaj, o čemu se sve odlučuje tamo, i kako da dospete donde?

42 najbogatijih ljudi na svetu poseduju bogatstvo polovine čovečanstva

Australijskoj glumici Kejt Blančet, Kristalnu nagradu na ovom godišnjem skupu doneo je rad sa ljudima koji su morali da napuste svoja ognjišta, dok je britanski pevač, kompozitor i tekstopisac Elton Džon proglašen laureatom zahvaljujuću dobrotvornom radu u okviru svoje fondacije za borbu protiv side, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Nagrada u Davosu dodeljena je i bolivudskom glumcu Šahu Ruku Kanu kao priznanje za njegovo zalaganje za prava dece i žena u Indiji.

Foto: Tanjug/AP

Blančet, koja je osvojila dva Oskara, imenovana je za ambasadora dobre volje UNHCR-a u maju 2016, a u toj ulozi je putovala u Liban i Jordan, gde se sastala sa izbeglicama raseljenim zbog sirijskog sukoba, podseća britanska agencija.

Foto: Tanjug/AP

Australijska glumica je večeras upozorila na posledice ako se ne učini više kako bi se pomoglo ljudima primoranim da napuste svoj dom.

Foto: Tanjug/AP

- Izgubljene generacije neobrazovane, obespravljene i raseljene dece ne samo što predstavljaju ogroman gubitak potencijala, već i pretnju po buduću globalnu bezbednost i prosperitet - istakla je Blančet.

Foto: Tanjug/AP

Na Svetskom ekonomskom forumu se Kristalna nagrada dodeljuje umetnicima zaslužnim za pozitivne promene u društvu.

Foto: Tanjug/AP

Nagrade su večeras uručene na svečanosti u Davosu, gde su neki od glavnih svetskih kreatora politike i direktora najvećih svetskih kompanija počeli da se okupljaju radi godišnjeg sastanka, koji će trajati do 26. januara.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA