≫ 

Srbija u Zagreb poslala najjaču delegaciju privrednika: Oni su dokaz da saradnja dve zemlje ostvaruje stalni napredak

Da srpska i hrvatska privredna saradnja jačaju dokazuje i najava otvaranja kancelarije Hrvatske gospodarske komore u Beogradu

  • 1

Povodom posete predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu, Srbija je u Hrvatsku poslala najjaču delegaciju svojih privrednika. Vučić je pohvalio ovaj potez, ali i poziv predsednice srpskim privrednicima, a hrvatskim kompanijama poručio je: "Dobrodošli ste u Srbiju".

Srpsku delegaciju predvodili su predsednik kompanije ComTrade Veselin Jevrosimović, predsednik MK Group Miodrag Kostić , generalni direktor kompanije "Moji brendovi" Andrej Jovanović, vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević, vlasnik "Alco Group" Miroljub Aleksić, predsednik Metalac Grupe Dragoljub Vukadinović, generalni direktor kompanije Zlatiborac Dušan Knežević...

Srbin rekao Vučiću da bi bolje bilo da navija za Partizan, a predsednik Srbije je imao savršen odgovor na to (VIDEO)

- Hrvatsko-srpska privredna saradnja ostvaruje stalni napredak i uspon. Robna razmena premašila je milijardu evra vrednosti, uzajamna ulaganja rezultirala su brojnim uspesima i novim radnim mestima. Hrvatska za srpske turiste postaje važno odredište - rekla je Grabar Kitarović, dodajući da ipak postoji potencijal za znatno širom saradnjom.

- Vlada Hrvatske i ja lično želimo podupirati jačanje privrednih odnosa između Hrvatske i Srbije - dodala je Grabar Kitarović.

I predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da Srbija danas ima nikad bolju poslovnu klimu.

- Srpskoj privredi predstoji dosta posla da se uključi na jedinstveno evropsko tržište, ali su neke kompanije već "Evropa u Srbiji". Kao i u Hrvatskoj, ni u Srbiji ne želimo videti autobuse radnika koji odlaze puni u Nemačku i vraćaju se prazni - rekao je Čadež.

Da srpska i hrvatska privredna saradnja jačaju dokazuje i najava otvaranja kancelarije Hrvatske gospodarske komore u Beogradu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA