Srbija neće povući mešavinu začina ARO iz prodaje, iako je u Hrvatskoj nađena salmonela

Naš distributer ovaj proizvod smatra bezbednim

  • 0

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede povuklo je proizvod "Mešavina začina – dodatak jelima ARO" mađarskog proizvođača iz prodaje, zbog prisustva salmonele, a u Srbiji to ne nameravaju da urade.

U mešavini začina "Aro" pronađena salmonela: Proizvod povučen iz prodaje u Hrvatskoj

Kao razlog za ovakvu odluku navode to što se u proizvodima nalazi i crni biber, u kojem je utvrđeno prisustvo bakterije Salmonella spp. Prisustvom bakterije krši se Uredba Evropske komisije o mikrobiološkim kriterijumima za hranu, prenosi portal Index.hr.

Proizvođač začina je firma iz Mađarske, a kako proizvode na tržište Hrvatske stavlja METRO Cash & Carry d.o.o. Zagreb, odlučili smo da pozovemo METRO u Srbiji i saznamo šta oni nameravaju.

Tamo su nam rekli da ne planiraju da povuku ovaj proizvod iz upotrebe jer ga smatraju bezbednim.

- Aro vegetu u Srbiji proizvodi domaći dobavljač i potpuno je bezbedna za upotrebu. ARO vegetu (mešavina začina - dodatak jelima ARO) u Hrvatskoj

proizvodi mađarski dobavljač i zbog prisustva salmonele povučena je sa tržista u toj zemlji, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske. U Srbiji kupci nemaju razloga za brigu - kažu za Telegraf u METRO Cash & Carry Srbija.

Daljinac

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA