Većinski udeo u MediGroup-i preuzela Mid Europa

Prodavac, Blue Sea Capital, će zadržati udeo od 45% u Kompaniji

  • 0

Mid Europa Partners ("Mid Europa"), vodeći private equity investitor u Centralnoj i Istočnoj Evropi, saopštava da je danas potpisao ugovor o preuzimanju većinskog udela u MediGroup-i ("MediGroup" ili "Kompanija").

Prodavac, Blue Sea Capital, će zadržati udeo od 45% u Kompaniji. Transakcija je predmet uobičajenih odobrenja u pogledu zaštite konkurencije i očekuje se da će biti zaključena tokom drugog kvartala ove godine. MediGroup je vodeća privatna zdravstena ustanova u Srbiji sa 13 lokacija u ključnim gradovima, koja pruža zdravstvene usluge na primarnom i sekundarnom nivou, laboratorijske analize i specijalističke procedure u oblasti oftalmologije, IVF-a i dermatologije.

- MediGroup predstavlja idealnu ulaznu platformu za brzorastuće tržište privatnog zdravstva u Srbiji. Očekujemo da ćemo primeniti svoje decenijsko iskustvo u pružanju podrške tokom brzog rasta kompanijama kao što su LuxMed u Poljskoj i Regina Maria u Rumuniji kako bi se ubrzao razvoj MediGroup-e. Naše partnerstvo sa Blue Sea Capital-om će osigurati da MediGroup ima kontinuiran pristup njihovoj lokalnoj ekspertizi i sposobnosti izvršavanja transakcija, a da u isto vreme ima mogućnost da koristi naše bogato iskustvo i resurse, kao i know-how menadžment tima Regina Maria-e - izjavio je Matthew Strassberg, Co-Managing Partner Mid Europa-e.

- Sa svojim prepoznatljivim brendom i visoko kvalitetnim ustanovama, MediGroup je na putu da iskoristi značajne razvojne prilike na srpskom tršištu zdravstvenih usluga. Radujemo se radu sa našim partnerima iz Blue Sea Capital-a i sa menadžmentom MediGroup-e tokom sledeće faze razvoja Kompanije, sa planom da je podržimo kroz kapitalne investicije za organski i akvizitivni rast - dodao je Csanad Daniel, Principal Mid Europa-e, koji je vodio sprovođenje transakcije.

Foto: Telegraf

Saša Galić, Managing Partner Blue Sea Capital-a je izjavio: "Ponosan sam na ono što je tim Blue Sea Capital-a ostvario zajedno sa menadžmentom od lansiranja MediGroup-e 2013. godine. Partnerstvo sa Mid Europa-om, najeminentnijim investitorom u Srbiju koji ima jedinstven istorijat uspeha u investicijama u zdravstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, predstavlja logičan korak na putu razvoja MediGroup-e".

Vuk Vuković, Partner Blue Sea Capital-a je dodao: "Kroz svoj jedinstven pristup pružanju zdravstvene nege i zbog jake volje da dalje investira, MediGroup je postala nacionalni lider. Partnerstvo sa Mid Europa-om otvara sjajnu priliku da MediGroup svoj razvoj digne na sledeći nivo".

Transakciju su na strani Mid Europa-e sproveli Csanad Daniel, Murat Buyumez i Can Karapence, a na strani Blue Sea Capital-a Vuk Vuković, Mirko Milojević i Marko Jojić. Tim savetnika na strani Mid Europa-e je uključivao Sidley Austin, ZSP, PwC i Ernst & Young, dok je savetnički tim Blue Sea Capital-a uključivao Allen & Overy, BDK, KPMG i Van Campen Liem.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA