KAO ŠTO JE I OBEĆANO: Potpisivanje ugovora za koncesiju aerodroma u četvrtak

Francuzi su ponudili 501 milion evra za 25 godina

  • 0

Ugovor za koncesiju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u četvrtak će biti potpisan sa francuskom kompanijom Vansi erports, ekskluzivano saznaje Tanjug.

Vlada sklopila ugovor: Francuzima koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla"

Vlade Srbije koncesiju nad beogradskim aerodromom poverila je kompaniji "Vansi erports", koja je pobedila na tenderu, a još je tada obećano da će potpisivanje ugovora biti završeno do kraja prvog tromesečja ove godine.

Francuzi su ponudili 501 milion evra za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, dok će godišnja taksa na koncesiju biti od pet do 16 miliona evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije rekao da je dogovorom o koncesiji za beogradski aerodrom ostvaren ogroman uspeh i da je to dobar signal investitorima.

Glavni izvršni direktor "Vansi koncesija" i predsednik "Vansi erports", Nikolas Notebert je izjavio da će beogradski aerodrom biti sedište francuske kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi. 

Koncesija od 25 godina pokriva finansiranje, rad, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i pista.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA